Az SaS és az OĽaNO-NOVA bizalmatlansági indítványt nyújtott be Robert Fico miniszterelnök ellen.

 

Az indítványt 34 képviselő írta alá, Andrej Danko házelnöknek 7 napja van az erről szóló rendkívüli ülés összehívására.

 

Az ellenzék amiatt kéri a kormányfő leváltását, mert az nem menesztette Robert Kaliňákot a Bašternák ügy kapcsán felmerült gyanú ellenére sem.

 

 hirdetes_400x285  

Az ellenzék úgy vélik, hogy Fico ezzel magára vállalta a felelősséget, valamint támogatta a korrupt kormánytagok tolvaj praktikáit és a korrupt környezetet, jelentette ki Igor Matovič az OĽaNO-NOVA elnöke.

 

Indítványt nyújtunk be Robert Fico leváltására, aki magatartásával veszélyezteti az ország érdekeit és annak jó hírét, valamint aláássa az emberek demokráciába vetett bizalmát ezzel teret adva a szélsőséges mozgalmaknak. A miniszterelnök megbukott a Bašternák ügy kapcsán és vállalnia kell tétlensége következményeit

 

– jelentette ki Veronika Remišvá (OĽaNO-NOVA).

 

A párt vezetője emlékeztetett, hogy az ellenzék többször felszólította Ficot, hogy váltsa le a belügyminisztert a Bašternák ügy miatt.

 

Továbbá arra is felszólították, hogy költözzön ki a Bašternáktól bérelt lakásából.

 

Ezek a felszólítások válasz nélkül maradtak, ezért kénytelenek vagyunk benyújtani a bizalmatlansági idnítványt. Szlovákia szégyene, ahogy a kormányfő elbagatelizálta a Bašternák ügyet.

 

Tevékenységével nem csak támogatja a kormánytagok tolvaj praktikáit, hanem tudatosan hozzájárul a korrupt környezet kialakításához

 

– mondta Matovič, és egyúttal sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a szlovák soros elnökség kezdetének napján kell benyújtaniuk az indítványt.

 

Jozef Rajtár (SaS) emlékeztetett, a soros elnökség egyik pontja az adócsalások ügye.

 

Robert Fico kormánya ezt a programpontott valószínüleg azzal magyarázta, hogy be akarja mutatni EU-s partnereinknek, hogy a valóságban hogyan realizálódnak ezek a dolgok

 

– modta Rajtár.

 

Párttársa, Ľubomír Galko újra felszólította a Smer koalíciós partnereit, hogy segítsenek a kormányfő és a belügyminiszter leváltásában, mivel a hatalmuk megvan rá.

 

forrás: sme.sk

nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!