Frissítve: 20.33 Péntek délután 17.00 órától kezdetét vette Pozsonyban a kormányhivatal előtti Szabadság téren, illetve Kassán, a Fő utcán az ellenzék újabb tüntetése. A résztvevőket Milan Markovič humorista és Malina Hedvig édesapja is támogatta jelenlétével.

 

Ez volt már a harmadik, ellenzék által szervezett tüntetés, melyen a nyári szabadságolási időszak ellenére több ezren vettek részt. Az első megmozdulásra két hete került sor.

 

Pozsony és Kassa összefogott 

 

 hirdetes_810x300  

A mai összejövetel után a tömeg ismét a Bonaparte lakópark elé vonult. A megmozdulással egyidőben Kassán is hasonló tüntetésre került sor.

 

Az összegyűlt több ezer tüntetőt Igor Matovič köszöntötte, az érkezőknek ismét piros kártyákat és  Fico chráni zlodejov (Fico a tolvajokat védi)  feliratú pólókat osztogatnak. Matovič szerint „Fico oligarchákat bújtat és velük lopja szét Szlovákiát”.

 

A hallgatóság füttyel reagál és a „Mondjon le”, „Börtönbe” szavakat skandálja.

 

Protest proti Kaliňákovi
forrás: Hospodárske Noviny

 

Lipšic és az SaS Kassán

 

Eközben Kassán a Fő utcán egy kicsit tovább tartanak az előkészületek, a Pozsonyból érkező politikusok ugyanis késnek. Daniel Lipšic ugyanis reggel tudta meg, hogy délután egy órára Andrej Danko összehívta a parlament alkotmányjogi bizottsági ülését, melynek Lipšic is tagja. A fővárosban Grendel Gábor azt kérdezi az emberektől, vajon elhiszik-e hogy a kormányfő valóban fizet Bašternáknak a lakás bérléséért.

 

Kassán Ľubomír Galko és Jozef Mihál (mindketten SaS) képviselők várják a tüntetőket, akik több százan lehetnek.

 

A tüntetők kezében levő piros lap üzenetként szolgált Robert Ficonak. Néhányak transzparenst tartottak olyan feliratokkal, mint „banánköztársaság”, vagy „Jogállamot akarunk.”

 

Foto N - Tomáš Benedikovič
Malina Hedvig édesapja is tüntetett. Kép: DenníkN

 

Malina Hedvig édesapja is tüntetett

 

A tüntetők között volt Malina Hedvig édesapja is, aki “Ki hazudik? Kaliňák, vagy a lányom?” felirat transzparenst tartott a kezében.. Az Nnapilapnak nyilatkozva azt mondta, azért jött Pozsonyba tüntetni, mert a belügyminiszter tönkretette a lányát.

 

 „Házat építettem neki Dunaszerdahelyen, de kénytelen volt Magyarországra menni, mert Kaliňák tönkretette lelkileg“

 

mondta.

 

A felszólalt politikusok többek között a korrupció visszaszorításának fontosságára, az ország szétlopására, az oligarchák és a politikusok összefonódására, vagy a jogállam sárba tiprására hívták fel a figyelmet.

 

„Ilyen mélyre még egyetlen demokratikus ország sem süllyedt napjaink Európájában,”

 

jelentette ki az OĽaNO-NOVA elnöke, Igor Matovič.

 

A Körkép.sk fotóriportja a múlt heti tüntetésről itt található.

 

forrás: hnonline.sk/aktuality.sk/denníkN/Körkép.sk
kép: dennikn.sk / TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!