A Sieť öt „lázadó” képviselője már eldöntötte, kit látna szívesen az elnöki székben a szerintük alkalmatlan Radoslav Procházka helyett.

 

A párt augusztusi rendkívüli kongresszusán az öt képviselő a párt jelenlegi alelnökét és parlamenti képviselőjét, Eduard Adamčíkot támogatja majd, aki jelölteti is magát az elnöki tisztségre. Az információkat   Andrej Hrnčiar, a párt ex-alelnöke is megerősítette a TASR hírügynökségnek.

 

Még várnak Procházka válaszára

 

 hirdetes_300x300  

„Ez  a mi közös döntésünk” mondta Hrnčiar az elnökjelölt-választás kapcsán. Döntésével egyetértenek a párt jelenlegi vezetésével elégedetlen képviselők is: Martin Fedor, Cséfalvay Katalin, Igor Janckulík és maga Eduard Adamčík.

 

Hrnčiar elismerte, hogy több jelölt neve is szóba került, de Adamčík mellett több kulcsfontosságú tényező is szólt. Szerinte ő maga mutatott érdeklődést a tisztség iránt, nagyon jól feltérképezte a régiókat és egy kompromisszumképes jelölt, aki stabilizálhatja a párton belül kialakult helyzetet.

 

Radoslav Procházka megígérte, hogy majd megszólal Adamčík jelöltetése után. Az eddigi információk szerint ő maga nem indul majd újra a tisztségért, de ezt hivatalosan még nem erősítette meg.

 

Párton belüli feszültségek

 

A Sieť augusztus 13-án választ új pártelnököt a rendkívüli pártgyűlésen, Nagyszombat városában. Korábban  Procházka leváltotta Andrej Hrnčiart, a párt alelnökét. Ezt azzal indokolta, hogy a párt szerveinek tudta nélkül szervezett meg egy olyan tárgyalást, amelyen a Smer-SD, a Most-Híd és a Sieť képviselői vettek volna részt.

 

Válaszul  a párt öt képviselője, Cséfalvay Katalin, Martin Fedor, Andrej Hrnčiar és Igor  Janckulík kiadtak egy közleményt, melyben bizalmatlanságuknak adnak hangot a párt elnökével szemben. Szerintük Procházka nem képes vezetni a pártot, és az elnök úr válasza is megerősíti, hogy az aggodalmaknak van alapja.

 

A párt, ami a márciusi választások előtt még miniszterelnököt akart adni az országnak, a Focus júniusi felmérése alapján ma már mindössze 1,4 százalékos preferenciával rendelkezik. A párt szóvivője, Karin Németová nemrég elismerte, hogy a Sieť teljes adóssága valahol 2,8 millió euró magasságában van, és most kezdte el törleszteni.

 

Teraz.sk , Körkép.sk
kép:  teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!