A Sme rodina párt elnöke, Boris Kollár egyre inkább távolodik korábbi ellenzéki partnereitől, az SaS-től és az OĽaNO-NOVA-tól. A törés akkor következett be, mikor e két utóbbi párt nem hívta meg őt az általuk alapított Ellenzéki Tanácsba.

 

Az SaS és az OĽaNO-NOVA már nyíltan beszélnek arról, hogy egyre komolyabb fenntartásaik vannak az esetleges együttműködéssel kapcsolatban Boris Kollárt illetően.

 

Kollár, akit az elmúlt napokban az év homofóbjának kiáltottak ki, az Európai Bizottság elnökéről, Jean-Claude Junckerről azt írta, hogy egy „részeg kretén”, de az ellenzéki „kollégák” felé is olyan kijelentéseket tett, miszerint komolyan gondolkozik azon, hogy Kaliňákot „valóban ezeknek az őrülteknek” kell-e lecserélni.

 

 hirdetes_300x300  

Matovič: Kollár és Bašternák ismerősök

 

Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) szerint Kollár azért nem jelenik meg egyetlen Bonaparte-tüntetésen sem, mert közeli ismerőse Ladislav Bašternáknak.

 

A Sme rodina népszerűsége ennek ellenére, úgy tűnik, nem esett vissza. A Focus ügynökség legutóbbi felmérése szerint 6,9 százalékon állt, ezzel maga mögé utasította a Most-Híd és a Sieť kormánypártokat is.

 

Robert-Fico-Juraj-Siroky-Ladislav-Basternak_topky_sk
A képen Ladislav Bašternák (balra) és Boris Kollár (jobbra). Forrás: Topky.sk

 

DennikN.sk

Nyitókép: TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!