Masszívabb védelmi rendszer épül a magyar-szerb határra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: az új létesítmény az előzőnél „masszívabb védelmi rendszer” lesz, mely több százezer embert is fel tud majd tartóztatni.

 

Meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel – közölte Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A kormányfő azt mondta, a már meglévő mellé egy „masszívabb védelmi rendszert” kell felépíteni, ezért az újabb kerítéssor egy „komoly létesítmény” lesz, amely több százezer embert is fel tud tartóztatni.

 

 hirdetes_810x300  

Ha több gyerek születik, többen fogunk dolgozni

 

A miniszterelnök beszélt a munkaerőhiányról is. Szerinte több gyermekre, erősebb családokra van szükség, mert

 

„ha majd több gyermek születik, akkor többen fogunk dolgozni Magyarországon” Ez a felfogás azonban ma Európában nem divat, Európában bevándorlással meg migránsokkal akarják megoldani a munkaerőhiányt, mert csak egy napig terjed a horizontjuk

 

fogalmazott.

 

 „Nyolcszor vertük meg a világot”

 

Orbán Viktor beszélt a múlt héten véget ért riói olimpián elért magyar eredményekről is. A nyolc aranyérmet úgy kommentálta: „nyolcszor vertük meg a világot”, a magyar teljesítmény kiemelkedő.

 

Mint fogalmazott, megemeli a kalapját a játékokon szereplő magyar versenyzők előtt. Ma mindegy, hogy valaki milyen politikai irányzattal szimpatizál, egyaránt magyar sikerként tekint az olimpiai sikerekre, támogatandó ágazatnak tekinti a sportot, ami nagy eredmény. A sport nemzeti üggyé vált – mondta.

 

Budapest Dávid a sok Góliát között

 

A 2024-es budapesti olimpiai pályázatról a kormányfő úgy nyilatkozott: a rendezési esélyek mérsékeltek, mert a pályázók között van „három Góliát” – Párizs, Róma és Los Angeles – és „egy Dávid”, Budapest.

 

Jelezte ugyanakkor a magyar fővárosnak sok jó érve van, például az, hogy Magyarország az olimpiai sporttörténelem első tíz nemzetének egyetlen olyan tagja, amely még nem rendezett ötkarikás játékokat. Azt is a budapesti pályázat mellett hozta fel, hogy „vissza akarják adni az olimpiai rendezést az egész világnak”, hogy ez ne csak„megavárosok” lehetősége legyen.

 

 

Forrás: MTI/mandiner.hu

Nyitókép: portfolio.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!