Pénteken az ellenzéki OĽaNO-NOVA elnöke, Igor Matovič és képviselője, Daniel Lipšic közötti állítólagos üzenetváltások kezdtek el terjedni az interneten, melyben a tüntetőket trotlinak nevezték. Az üzenetek eredetisége egyelőre nincs megerősítve, az első közzétevő a bonaparteslovensko.blogspot.sk volt.

 

Az üzenetek a belügyminiszter elleni tüntetésekről szólnak, amelyekben (állítólag) Matovič és Lipšic azon tanakodnak, elég ember gyűlik-e össze Besztercebányán.

 

„Ez a Bonaparte előtti tüntetések főszervezőinek internetes chat-kommunikációjának printscreenje. Egy jó kezdeményezés teljesen rossz irányt vett, a médiák és az emberek rovására csalnak. A beszélgetés a regionPress lapterjesztőiről szól, akikből Igor Matovič több mint ezret foglalkoztat Szlovákia-szerte, és főleg Pozsonyon kívül segítenek biztosítania a tüntetések hátterét. [Az üzenetek] arra is rámutatnak, hogy oka van, miért nem mutatkoznak soha Kotlebáék [a tüntetéseken]”

íra a bonaparteslovensko.blogspot.sk portál. Az egész beszélgetést Matej Hlôška ismert blogger hozta nyilvánosságra.

 

 hirdetes_400x285  

„Néhány trotli biztosan eljön”

 

Az állítólagos chat-beszélgetésben Lipšic azt kérdezi ellenzéki kollégájától, hogy a besztercebányai tüntetés ugyanúgy van-e megrendezve, mint a nagyszombati. Erre Matovič kijelenti, hogy a Bonaparte előtti megmozdulás élvez prioritást, és a besztercebányai nem érdekli, mert az az SaS reszortjába tartozik. A blog szerint Matovič azt is írta, „néhány trotli biztosan eljön”.

 

OĽaNO-NOVA szóvivője, Daniel Mitas szerint az állítólagos üzenetek hamisítványok. Ugyanezt mondta Lipšic is:

 

„Semmilyen facebok-beszélgetés nem történt köztem és Igor Matovič között, mi személyesen vagy telefonon beszélünk egymással. Ez egy hamisítvány”

mondta Lipšic, hozzátéve, hogy ez a SIS (Szlovák Titkosszolgálat) volta alkalmazottjainak újabb – elég amatőr – akciója, hogy megkérdőjelezhetővé tegyék a tüntetések jogosságát.

 

Matovič: Abszolút kitaláció, de örülök neki

 

Ľubomír Galko (SaS) a facebookon reagált az híresztelésre. Szerinte „ilyen beszélgetéseket egy átlagos PC és FCB (facebook) felhasználó is képes összehozni”. Nem tartja véletlennek, hogy az egyetlen portál, amely a blogbejegyzést lehozta, az épp a Pravda volt – épp akkor, mikor a Kaliňákra nehezedő nyomás fokozódik.

 

Igor Matovič is a facebookon cáfolta a blog állításainak valóságtartalmát. Az ellenzéki pártvezér tagadta, hogy bármiféle chat-beszélgetés történt volna közte és Lipšic között. „Danoval utoljára a 2010-es választások előtt beszéltem facebookon keresztül”, mondta. A Pravda állítása szerint Matovič nem válaszolt a napilap SMS-ben küldött kérdéseire, a képviselő szerint azonban semmilyen SMS-t nem kapott, amire válaszolhatott volna.

 

„Az, amit a Pravda igazságként közölt, abszolút kitaláció. De tulajdonképpen örülök neki. Ha Kaliňák képes ilyen manipulációk szintjére süllyedni, nyilván nyakig ül a pácban… de ez így rendben van. Ha nem félnének és nem azt éreznék, hogy Kali üzelmei Bašternákkal, az ő fehér lovával csökkenti pártpreferenciáikat, nem csinálnának ilyen marhaságokat. Kellemes hétvégét”

 

 

Az állítólag chatbeszélgetés leirata:

 

Daniel Lipšic:

Hogy állunk BB-ben?

Elég ember lesz ott?

Olyan stílusban van megszervezve, mint TT-ben?

 

Igor Matovič

Magasról teszek Besztercére, a Bonaparte a fontos és én már nem fogom őket folyton dotálni. Sulo nálam nyomtathat, próbálja ki, milyen ez segítség nélkül. Néhány trotli biztosan eljön.

 

Daniel Lipšic:

És Kotleba tartja magát?

 

Igor Matovič

Eljöttek bármikor is? Ne foglalkozz f***ságokkal

 

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!