Monika Flašíková Beňová, a Smer egyik europarlamenti képviselője reméli, hogy pártjában hamarosan változások következnek be.

 

A párttagságát nemrég felfüggesztő Boris Zala után a Smer másik EP-képviselője, Monika Flašíková Beňová is változást szeretne a pártvezetésben – ami egyenértékű Robert Fico távozásával – de nem követi Zala példáját.

 

„Nem, nem alapítok semmilyen pártot, és semelyik másik pártba sem akarok távozni.”

 

Írta a saját pártjával szemben szintén kritikus képviselőnő a Facebookon.

 hirdetes_810x300  

 

Boris Zala a napokban jelentette be, hogy kérvényezte párttagságának felfüggesztését. Indoklásként a Smer által felvett irányt, és Robert Fico azon kijelentését jelölte meg, miszerint Zala és a többi EP-képviselő semmilyen befolyással sincs a pártra. Egyébként Zala is tagadta, hogy új pártot akarna alapítani.

 

A Smer ugyanakkor kijelentette, hogy csak akkor hajlandó foglalkozni Zala döntésével, ha ő lemond „10 ezer eurós brüsszeli funkciójáról”.

 

„Egészen addig hallgatott, míg meg nem tudta, hogy az Európai Parlament utáni nyugdíja eléri a 3000 eurót havonta”

 

Mondta a párt szóvivője.

 

Flašíková Beňová kiállt Zala mellett:

 

„Nagyon zavarba ejtőnek tartom, hogy a Smer felrója neki a nyugdíja nagyságát. Ha megnéznék saját, politikai ’vállalkozásaikból’ származó bevételeiket, Zala akkor sem érné utol őket, ha visszafelé futnának”

 

A Smeren belüli kritikus hangok a Bašternák-ügy miatt erősödtek fel. Az adócsalási botrány kormánytisztviselőkig nyúló esete miatt az ellenzék Robert Kaliňák (Smer-SD) lemondását követeli.

 

 

Aktuality.sk

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!