Szlovákiában jelenleg 153 regisztrált politikai párt és mozgalom létezik.

 

Vajon Kotleba ellenfelet kap?

 

Nem csupán Trencsén jelenlegi polgármestere, Richard Rybníček alapít új politikai pártot (TOSKA). Szlovákiában jelenleg öt további politikai párt és mozgalom van születőben. Ezek a pártok, illetve mozgalmak már közölték is a belügyminisztériummal, hogy elkezdték a regisztrációhoz szükséges aláírások gyűjtését.

 

 hirdetes_810x300  

A Szabadság és Egyenes Demokrácia (Sloboda a Priama demokracia) mozgalmát az a Gabriel Karácsony szeretné megalapítani, aki 2013-ban már egy Egyenes Demokráciát létrehozott.

 

Az elkövetkezendő választásokon az eddig polgári társulásként működő Szlovák Megújhodási Mozgalom (Slovenské hnutie obrody, SHO) is szerencsét próbál. A mozgalom vezérének, Róbert Švecnek – aki Jozef Tiso rehabilitásának igyekezetéről híresült el – az a célja, hogy a Marián Kotleba-féle Mi Szlovákiánk Néppárt szavazóit a maga oldalára állítsa.

 

A választásokon szívest-örömest szerepelne Rudolf Bosák a Šariš nevezetű pártjával, míg Radovan Huťka a Szlovák Nemzeti Patrióták párttal. Nos, ha ez még nem lenne elég, akkor tudatjuk, hogy az egykori ANO párt képviselője, Viktor Béreš is bejelentette egy új párt, mégpedig a Függetlenség és Egység (Nezávislosť a jednota, NAJ) megalakulását.

 

Ezeknek a tervezett politikai pártoknak a jövője teljes mértékben kétséges. Ahhoz, hogy a belügyminisztérium regisztrálja ezeket az új pártokat és mozgalmakat, az alapító tagoknak legalább 10 ezer aláírásra van szükségük a polgároktól. Ezt azonban nem biztos, hogy mindannyian össze tudják „kaparni”.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!