Csicsai Gábor (Most-Híd) mezőgazdasági államtitkár szerint Cseh Marián képességeit tekintve alkalmas volt a mezőgazdasági uniós forrásokról döntő állami kifizető ügynökség igazgatóhelyettesi posztjára.

 

A Most-Híd ugyan tagadta, hogy köze lenne a biztonsági őrből, kidobóból és maffiakapcsolatokkal rendelkező céges alkalmazottból lett állami hivatalnok kinevezéséhez és elhatárolódik tőle, a párt államtitkára a sajtóban kitartóan védte személyét.

 

Cseh Marián azonban egy nappal azután, hogy a sajtó megszellőztette a témát, lemondott posztjáról.

 

 hirdetes_400x285  

Csicsait saját elmondása szerint felháborítja, hogy a sajtó „indokolatlanul kikezdte” Cseh Mariánt.

 

A Most-Hidas államtitkár az Új Szónak hétfőn még azt nyilatkozta, „szakmai szempontból” abszolút alkalmasnak tartja Cseht az igazgatóhelyettesi poszt beöltésére és azt állította, kinevezése előtt csak látásból ismerte. A Most-Híd nem válaszolt a sajtó azon érdeklődésére, hogy kinevezése előtt Cseh Marián hány alkalommal járt a párt központi irodájában.

 

A képen Cseh Marián, forrás: pluska.sk
A képen Cseh Marián, forrás: pluska.sk

 

Csicsai Gábor a Pátria Rádió kedd reggeli műsorában is Cseh védelmére kelt, akit „ambiciózus, menedzselni tudó és nyelveket beszélő” emberként jellemzett.

 

„Nem látok különösebb gondot abban, hogy ő ezt a feladatot ellássa. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez a történet, ez az ügy nem is a fiatal srácról szól, hanem valahol politikai lejáratás szaga van az egésznek”

 

Nem akart politikai csatározások eszköze lenni

 

Cseh Marián, aki 2016. június 15-től töltötte be a posztot, ma lemondott hivataláról. Minderről nem ő, hanem a Mezőgazdasági Minisztérium szóvivője, Vladimír Machalík tájékoztatta a nyilvánosságot. Machalík Cseh távozását személyes okokkal indokolta, miszerint Cseh „nem politikus és nem akar politikai csatározások eszközévé válni”.

 

A sajtó a DennikN cikke alapján figyelt fel Cseh érdekes előéletére, akinek életrajza enyhén fogalmazva kétségessé tette, hogy alkalmas lenne a PPA igazgatóhelyettesi posztjára. Cseh kidobófiú és biztonsági őrként szolgált, dolgozott a Providentnél, egy garázsgyártónál, majd a ma Cofidis néven ismert hitelcégnél.

 

Cseh (első sor, jobbról a második) 2011-ben a DAC-Slovan meccsen, fotó: ultrasslovan.sk
Cseh (első sor, jobbról a második) 2011-ben a DAC-Slovan meccsen, fotó: ultrasslovan.sk

 

Biztonsági őri pályafutása ahhoz a S.I.F Security nevű dunaszerdahelyi céghez kapcsolódik, melyről úgy tartják, hogy a helyi alvilág elhíresült alakjával, Nagy Zsolttal, becenevén Csontival áll összefüggésben.

 

A Most-Híd elhatárolódik

 

Kinevezésének körülményei sem teljesen tisztázottak. A Mezőgazdasági Minisztérium tagadja, hogy Cseh a Most-Híd jelöltje lett volna, ugyanakkor az állami hivatalban Cseh kinevezéséig csak a Most-Hídnak nem volt embere. A koaláíció többi pártjának Smeres és SNS-es nominánsai már pozícióhoz jutottak. A hivatalos álláspont szerint Cseh Mariánt nyílt pályázaton választották ki, mivel megfelelt a törvényi és bizottsági feltételeknek. A nyílt pályázatra alig 10 napig lehetett jelentkezni.

 

Érdekes adalék, hogy az elmúlt 12 évben nem volt szükség a PPA-nál igazgatóhelyettesi posztra, azt csak idén, az elmúlt hónapokban hozták létre.  Csicsai Gábornak, a Most-Híd mezőgazdasági államtitkárának, – mely tárca alá a PPA is tartozik – ezzel kapcsolatban sajátos véleménye van. Cseh feladata szerinte az ügynökség hatékonyabbá tétele lett volna, ugyanis a regionális fiókok állítása szerint, évek óta nem megfelelően működnek.

 

A témát továbbra is követjük, kiváncsian várva, ki lesz Cseh Marián utóda.

 

Körkép.sk

Nyitókép: csicsai.sk

 

További ajánlott cikkeink:

 

Munkanélküli és biztonsági őr volt Dunaszerdahelyen, most az eurómilliárdokról döntő állami ügynökség igazgatóhelyettese

 

Lemondott posztjáról a biztonsági őrből lett PPA-igazgatóhelyettes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!