„Ön a közszolgálati média szerkesztője, én a kormányfő. Úgyhogy ne vágjon a szavamba. Nem vagyunk egy szinten. Nem vagyunk kocsmában” – mondta Robert Fico kormányfő az RTVS Szombati párbeszéd című műsorában. 

 

A miniszterelnök elmondása szerint Miroslav Lajčák a múlt héten kirobbant botrány ellenére is teljes bizalmát élvezi, egyúttal ismét elmondta, hogy csak egy kitalált ügyről van szó, melynek célja, hogy elvonja a figyelmet a sikeres szlovák EU-s elnökségről.

 

Keményen nekiment a moderátornak

 

 hirdetes_300x300  

Fico, aki a beszélgetés során vitapartner nélkül beszélhetett, többször kritizálta a közmédiát és más médiumokat, hogy szlovákellenesen állnak az elnökséghez. A kormányfő szerint az újságírók egy csoportja szándékosan árt Szlovákia érdekeinek.

 

Meggyanúsította a beszélgetés moderátorát, hogy az ellenzék befolyása alatt áll. „Ez egy teljesen kitalált eset. A közszolgálatiságot százszor kiradírozhatná a név elől.”

 

A kormányfő ismételten felhívta a moderátor figyelmét, hogy ne vágjon a szavába. „Ön a közszolgálati média szerkesztője, én a kormányfő. Ne vágjon a szavamba. Nem vagyunk egy szinten. Nem vagyunk kocsmában”. mondta Fico a szerkesztőnek.

 

 

A miniszterelnök szerint a médiumok visszaélnek a szabadságukkal. „Nem mindegyik, csak egyesek, de ezek közé tartozik a Szlovák Rádió és Televízió is, célzott támadásokat intéznek a kormány és a szlovák elnökség felé.

 

„Én nem fogok a külföldi vendégeknek virslit és mustárt kínálni, és nem fogok hívni amatőr zenészeket sem” – mondta a különösen magas szervezési költségek és a szlovák elnökségi logót bemutató gálaest, valamint a nyitókoncert kapcsán.

 

Több médiumot is megnevezett

 

Fico megerősítette, hogy kiáll a korábbi, újságíróknak intézett üzenete mellett.

 

„Ha szeretné, ezt a megnyilvánulást még egyszer megerősíthetem, az újságírók és médiumok egy csoportja szándékosan árt Szlovákia érdekeinek és ezt szándékosan és világosan mondtam, hogy rámutassak azokra a praktikákra, amelyeket a médiumok alkalmaznak a kormánnyal, Szlovákiával és a jó dolgokkal szemben.

 

Elmondása szerint például a bulvár, a SME napilap, a Denník N, a Szlovák Televízió és Rádió körében tevékenykedő emberekre gondolt. „Ezt folyamatosan ismételni fogom, ugyanis jogom van hozzá, mert a médiaszabadság tekintetében Szlovákia a legszabadabb országok közé tartozik a világon, ha a médiumokról van szó” – tette hozzá.

 

aktuality.sk
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!