A Magyar Közösség Pártja megelégedéssel vette tudomásul, hogy Szigeti Lászlót, az MKP Országos Elnöksége tagját csütörtökön a Pozsonyi III. Járásbíróság felmentette az ellene kezdeményezett támogatási csalás vádja alól.

 

A sajtó fontos tényeket nem tett közzé

 

A vád egy 2006-os támogatási ügyre vonatkozott, amikor Szigeti László oktatási miniszterként aláírta a Nemesócsai Alapiskola tornatermének felújítására jóváhagyott támogatást. Ezt a pénzt viszont a község a magánkézben levő Megart kultúrcsarnok sportcsarnokká való átalakítására használta fel, amelyet a község 30 évre bérbe vett, és amely így az iskola tornatermeként szolgált. Ezt a tényt a sajtó nem tette közzé, ahogy arról is helytelenül tájékoztatott, hogy uniós pénzről lett volna szó. Az említett támogatást állami költségvetési forrásból folyósították.

 

 hirdetes_300x300  

A bíróság döntése alapján szubvenciós (támogatási) csalás történt, mivel a község a felvett pénzt nem arra használta fel, amire azt az állam folyósította, de a volt oktatási miniszterről nem bizonyosodott be, hogy erről tudott volna. Több vonalon is mulasztás merült fel az ügyben, például a kerületi tanügyi hivatal, amely által a pénz a községhez jutott, nem ellenőrizte annak felhasználását.

 

Szigeti László elégedett

 

Szigeti László elégedett a járásbíróság döntésével, hiszen kezdettől fogva igazságos döntést várt. Az ügyész fellebbezett, de Szigeti bízik benne, hogy a következő döntés is az ő javára dől el.

 

Az MKP ugyanúgy bízik egykori oktatási minisztere teljes felmentésében. Az ügy kirobbanása óta kiáll Szigeti László mellett, aki a kezdetektől fogva nemcsak tagja, hanem aktív vezetője is az MKP-nak, tevékenysége során odaadóan szolgálta a szlovákiai magyarság ügyét, s ezt teszi ma is.

 

Körkép.sk/MKP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!