A legtöbb módosító javaslatot a parlamentben a választások óta Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) ellenzéki képviselő nyújtotta be. A parlament internetes oldalán közzétett adatokból kiderül, hogy összesen 13-at dolgozott ki.

 

A második helyen Miroslav Beblavý (független) és Erika Jurinová (OĽaNO-NOVA) képviselők végeztek, mindketten 10 módosító javaslatot mutattak be a törvényhozásnak. A dobogó harmadik fokán szintén egy ellenzéki képviselő, az SaS-es Miroslav Ivan végzett, kilenc javaslattal. A kormánykoalíció legaktívabb képviselőinek ebben a tekintetben Juraj Blanár, Jozef Burian (mindketten Smer-SD) és Gál Gábor (Most-Híd) bizonyultak, mindhárman három módosítást nyújtottak be.

 

A pártokat vizsgálva az SaS vezeti a statisztikákat, 21 parlamenti képviselőjük közül 12-en próbáltak meg valamilyen törvényjavaslaton változtatni. Az OĽaNO-NOVA 19 képviselője közül ez 9-ről mondható el. A Most-Híd esetében 5 képviselő cselekedett hasonlóan a 15-ből, az SNS 15 képviselőjéből 4-en, Boris Kollár nyolctagú klubjából ketten, a Smer-SD 49-tagú csoportjából 9-en, végül pedig az ĽSNS 14 képviselője közül csak egyen.

 

 hirdetes_810x300  

Miközben a koalíciós képviselők módosításait rendre elfogadja a parlament, az ellenzéki képviselőknél legtöbbször ez nem sikerül. Legutóbb Peter Pčolinský (Sme rodina) járt sikerrel. A módosító javaslatokat a bizottsági üléseken nyújtják be. Ha ott a képviselő sikerrel jár, akkor a parlament elé kerülhet, mint bizottsági javaslat. A koalíciós képviselők ott a legaktívabbak, az ellenzéki képviselők nagy része a bizottságban nem jár sikerrel, ezért a parlamenti vita során általában újra próbálkoznak.

 

teraz.sk
kép:  sme.sk / SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!