Richard Rybníček októberben jelentette be, hogy pártot alapít. Ezután néhány hónap csend következett. A HNonline információi szerint februárban-márciusban a trencséni polgármester országos körútra indul, hogy összegyűjtse a pártalapításhoz szükséges aláírásokat.

 

Közben pedig szeretné bemutatni programját, amelynek alappillére a közigazgatás decentralizációja, az erősebb regionalizmus, a választási rendszer reformja és egy új megyei felosztás. Ez utóbbit Rybníček Szlovákia természetes régióira alapozza, így helyet kap benne Gömör vagy Komárom megye is. A leendő párt a TOSKA nevet fogja viselni.

 

Rybníček a nyugat-keleti irányú regionális különbségekre, a megyerendszer reformjára és a régiók nagyobb önállóságára helyezi a hangsúlyt, mindezt úgy, hogy az egyes régiók maguk tudjanak beruházókat keresni, és ne annyira azoktól a politikusoktól függjenek, akik Pozsonyban, az ország nyugati csücskében hoznak döntéseket.

 

 hirdetes_810x300  

Nem csak Rybníček alapít pártot. Ivan Štefunko vállalkozó és a Progresszív Szlovákia (egyelőre csak) agytröszt január végén tervez hasonló körutat tenni a Pozsonyon kívüli régiókban. A Progresszív Szlovákia baloldali politikát szeretne folytatni.

 

 

HNonline.sk

Nyitókép: Pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!