A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD végzi majd a korrupcióellenes jogszabályalkotásnak az ellenőrzését Szlovákiában –  erről állapodott ma meg Robert Fico kormányfő Angel Gurriával, az OECD főtitkárával Párizsban.

 

Szlovákián múlik, hogy miként valósítja meg a korrupcióellenes intézkedéseket

 

„Szlovák kormányfőként ragaszkodom a korrupcióellenes törvényalkotás objektív ellenőrzéséhez Szlovákiában. Sem az újságírók, sem pedig az ellenzéki vezetők nem lesznek azok, akik majd megmondják, hogy ez rossz, ez pedig jó. Arra vannak a nemzetközi szervezetek, hogy e téren együttműködjünk“

 

– hangsúlyozta párizsi sajtótájékoztatóján Fico.

 hirdetes_810x300  

 

„Meg vagyok győződve arról, hogy rövid időn belül meglesz az ellenőrzés eredménye, amelynek észrevételeit és ajánlásait aztán átültetünk mindazon területekre, amelyek az átláthatóságot és korrupció elleni harcot érintik”

 

– tette hozzá Fico.

 

Angel Gurría hangsúlyozta: az OECD nem akarja Szlovákiának megmondani azt, hogy mit tegyen, célja azonban, hogy a világszerte megszerzett legjobb tapasztalatokkal szolgáljon. Szlovákia ezek ismeretében eldöntheti, hogy szükséges-e a szabályok átalakítása, módosítása.

 

„Önökön, a szlovák parlamenten és a társadalmon múlik az, hogy a gyakorlatban miként valósítják majd meg az egyes korrupcióellenes intézkedéseket“

 

– mondta a főtitkár.

 

Egyúttal mindkét fél ma aláírta a korrupcióellenes harc területét érintő együttműködés megerősítését célzó egyetértési memorandumot.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!