Robert Fico kormányfő, a Smer-SD elnöke ma facebook-oldalán egy videóban mutatta be azt a két embert, akik az ő utódai lehetnek.

 

Fico saját lehetséges utódjaként mutatta be Peter Pellegrini informatizációért felelős miniszterelnök-helyettest, és a belügyminiszter államtitkárát Denisa Sakovát.

 

„Ez egy jó csapat lesz. Azt hiszem, jó munkát végezhetünk”, mondta Fico. A kormányfő Pellegrini és Saková kíséretében szeretné idén bejárni az országot. Robert Kaliňákot, akit mindenki a Smer koronahercegének tartott, Fico meg sem említette a videón.

 

  hirdetes_300x300   

 

Pellegrinit már 2014-től elkezdték amolyan felszálló csillagként emlegetni, amikor iskolaügyi miniszterré, majd házelnökké választották. A tavalyi választásokon Pellegrini már a Smer harmadik legnagyobb támogatást élvező politikusa volt (193 ezer preferencia szavazatot kapott a választóktól).

 

Kaliňák embere

 

Denisa Saková nem tartozik a Smer ismert arcai közé. A belügyminiszter emberéről van szó, aki a parlamenti választásokon a Smer listáján a 29. helyen szerepelt. Az új kormányban a Belügyminisztérium államtitkára lett, előtte Kaliňák hivatalának vezetője volt, az első Fico-kabinetben pedig szintén a belügyminiszter alatt dolgozott, ő volt az informatikai és biztonsági részleg vezetője.

 

2016 nyarán egyes körökben felmerült, hogy ő lehet Kaliňák utóda a miniszteri székben, mivel akkoriban a Bašternák-ügy miatt eléggé forró volt a talaj Fico jobbkeze alatt.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!