A Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) saját honlapján hirdet találkozót Érsekújvárban a főtéri kultúrházba február 25-én 18 órára „Ne higgyenek a médiának! Hallják meg az igazságot!” címen, amelyen maga a pártelnök, Marian Kotleba is részt vesz képviselőtársaival együtt.

 

Első hallásra az juthat az ember eszébe, hogy miért ne! A Mi Szlovákiánk Néppárt parlament párt, vezére a besztercebányai szabadon választott megyefőnök. A szélsőségessé nyilvánított pártot a szlovákiai választópolgárok szalonképessé tettek két ízben is, sőt népszerűsége felfele ívelő még jelenleg is. Idén ősszel megyei önkormányzati választások lesznek Szlovákiában, szabad a préda Nyitra megyében is, készülődni kell!

 

A helyi vezetés nem kifogásolja

 

 hirdetes_810x300  

Különösebb kifogása Otokar Kleinek Érsekújvár polgármesterének sincs Koltlebáék érsekújvári mozgolódása ellen. A Sme napilapnak azt nyilatkozta, hogy dicséretre méltó a ĽSNS helyi szervezete tagjainak segítőkészsége a város ügyes-bajos dolgaiban, részt vettek a hétvégén Anton Bernolák szobránál szervezett koszorúzási ünnepségen is.

 

Viszont arról sem szabad megfeledkezni Kotlebáék befogadásánál, hogy a párt egyik politikai fegyvere a gyűlöletkeltés, ami közel sem kedvez a nemzetiségek békés együttélésének a városban!

 

Plakátokon és szórólapok is hirdetik a rendezvényt!

 

 

Amelyről a kultúrház fenntartója, a Novovital városi cégnek az igazgatója azt mondta, hogy két magánszemély vette bérbe kulturális rendezvény céljából a nagytermet, és csak később tudták meg a plakátokról és szórólapokról, hogy valójában a ĽSNS rendezvényéről van szó (sicc!).

 

Érdekes indoklás, mert ilyen alapon bármilyen extrém nézetek valló szervezet, vagy akár egy terrorszervezet képviselője is besétálhat hozzájuk, és kibérelheti a nagytermet mondjuk, népdalestnek álcázott félkatonai kiképzésre. Talán illene a foglalásnál elkérni az adott szervezet legitimitását igazoló iratot!

 

Bár az is igaz, hogy a kapásból, komoly indoklás nélkül visszautasított teremfoglalás nem egy demokratikus döntés, és esetleg még növelheti is Kotlebáék népszerűségét a térségben.

 

Viszont a városhoz tartozó kultúrház nagyterme ilyen vagy ehhez hasonló esetben mindig foglalt lehet…

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!