A rendkívüli ülés, amelyen kedden megpróbálják visszahívni Robert Fico kormányfőt, a Most-Híd szerint az ellenzék egy újabb, nem konstruktív lépése.

 

A kormánykoalíció próbál megoldást találni a problémára

 

A Most-Híd a keddi rendkívüli ülést, amelyen megpróbálják visszahívni Robert Fico kormányfőt, az ellenzék egy újabb, nem konstruktív lépésének nevezte – közölte a párt szóvivője, Klára Debnár a SITA hírügynökséggel, aki hozzátette, hogy a kormánykoalíció az ellenzékkel ellentétben az emberek érdekében próbál megoldást találni a problémákra.

 

 hirdetes_810x300  

„A koalíció már intézkedéseket tett arra vonatkozóan, hogy az energiáért senkinek se kelljen többet fizetnie a tavalyi évhez képest. A Most-Híd a koalíciós partnerekkel együtt számos olyan módszeres intézkedést készít elő, amely alapján a jövőben nem ismétlődhet meg  a jelenlegihez hasonló helyzet”

 

– mondta Debnár, majd hozzáfűzte, hogy a javaslatok közül az egyik arra vonatkozik, hogy a hivatal vezetője és a árszabályozási tanács vezetője ne lehessen egy és ugyanaz a személy. „A konkrét javaslatokról a koalíciós képviselők a Koalíciós Tanács keddi ülésén tárgyalnak majd” – tette hozzá.

 

Ficót ebben a ciklusban már másodszor próbálják meg leváltani

 

Az ellenzéki képviselők pénteken nyújtották be a Robert Fico miniszterelnök visszahívására vonatkozó indítványt. Kiváltó okként az energiaárakkal kapcsolatos botrányt jelölték meg. Az indítványt 42 képviselő irat alá.

 

 

A parlament elnöke február 14-én 13:00 órára hívta össze a rendkívüli parlamenti ülést. Ebben a ciklusban már másodszor próbálják visszahívni Ficót. Ezt megelőzően 2016. július 7-én szerették volna visszahívni a miniszterelnököt. Akkor az ellenzék úgy vélekedett, hogy Fico legitimizálta a korrupciót azzal, hogy megtagadta Robert Kaliňák belügyminiszter visszahívását a Bašternák-ügy kapcsán.

 

Forrás: webnoviny.sk

Nyitókép: DenníkN

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!