Robert Fico már kinézte magának új lakhelyét, ahová idővel kiköltözhet a Bonaparte-lakáskomplexumból. Az ott bérelt luxuslakása Ladislav Bašternáké, aki ellen a rendőrség adócsalás miatt nyomozás.

 

A kormányfő a Plus Jeden Deň napilapnak adott interjújában beszélt arról, hogy kinézett magának egy 25 éves családi házat Pozsonyban, amit fel fog kelleni újítani.

 

„Muszáj lesz megoldanom a lakáshelyzetemet, mert [jelenleg] nincs olyan ingatlanom, amelyben lakhatnék, hiszen még most is lakást bérelek. Az állam által kínált ingyenes lakhatás lehetőségét pedig elutasítottam“

 

Fico megerősítette, hogy amennyiben bebizonyosodik Bašternák bűnössége az adócsalási vádakban, akkor azonnal elhagyja lakását, mert „tarthatatlan“ lenne, hogy továbbra is ott maradjon.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányfő saját bevallása szerint nem ismeri a kétes hírű vállalkozó hátterét. Arra a kérdésre, hogy jelenleg hol áll a Bašternák elleni nyomozás, azt válaszolta, hogy mint politikusnak nincs lehetősége betekinteni a nyomozati anyagokba.

 

Forrás: Pluska.sk

 

Robert Fico kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy az Árszabályozási Hivatal korábbi igazgatóját Bugár Béla (Most-híd) és Andrej Danko (SNS) nyomására váltotta volna le.

 

„Nem úgy történt, hogy koalíciós partnerei, Bugár Béla és Andrej Danko által kifelytett nyomás vezetett Holjenčík lemondásához?

 

„Holjenčík urat két alkalommal hívattam be a kormányhivatalba. Először rögtön azután, hogy tudomást szereztünk az új árakról. Beszéltem vele néhányszor, elhívtam a kormány ülésére is, végül itt, a kormányhivatalban jelentette be, hogy lemond. Ez minden, amit elmondhatok ezzel kapcsolatban“

 

Fico ugyanakkor tagadta, hogy kormányválság lenne, annak ellenére, hogy Danko korábban úgy fogalmazott, „a koalíció egy válás előtt álló házasság“ és sokszor támadta Erik Tomáš smeres képviselőt és Fico kommunikációs stábjának vezetőjét.

 

A képen a Plus Jeden Den riportere, Martina Ruttkayová (balra), Robert Fico (középen) és Erik Tomáš (jobbra) a kormányfő kommunikációs tanácsadója. Ez utóbbit (jelenlétében) a kormányfő többször megvédte, mikor Andrej Danko Tomáš elleni kirohanásai kerültek szóba. Forrás: Pluska.sk

 

„Örülnék, ha 2020-ban újra megnyernénk a választásokat“

 

Robert Fico beszélt a pártelnöki-miniszterelnöki utódlásról is, kifejezetten a Smer „új generációs“ politikusait említette, mint Peter Pellegrini, jelenlegi miniszterelnök-helyettes.

 

Azt is elmondta, hogy a Smert nem „egyszer használatos“ pártnak hozták létre.

 

Örülnék, ha 2020-ban újra megnyernénk a választásokat.

 

Forrás: Pluska.sk

 

Negyedszer is lenne miniszterelnök?

 

„Ez egy rendkívül érdekes, ugyanakkor igényes munka. (…) Egy biztos: szeretném újabb sikeres választáshoz vezetni a Smert.“

 

Körkép.sk, Pluska.sk

Nyitókép: Pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!