Rájár a rúd a szociáldemokratákra, de koalíciós partnereikre is. Az SNS csak annak örülhet, hogy Danko-kapitány botránya miatt egyelőre nem csökkent tovább a népszerűsége, ellenben több, mint két százalékpontot vesztett a Smer, és visszazuhant a Most-Híd is. A felmérés szerint a kormánykoalíció így elvesztené a többségét. 

 

A Smer valószínűleg nehezen tudja magát tisztázni az energiabotrányból, Bugár Béla pedig nem tudott sok újat mondani az elmúlt hónapban, a Koalíciós Tanács ülései utáni sajtótájékoztatókon csak azt erősítette meg, hogy nincs kormányválság. Mindenestre, nem javít a helyzetén pártja érintettsége sem az eperjesi autópálya túlárazásával kapcsolatban. A parlamentbe ugyan bejutna, de fél százalékponttal, 6 százalékra esett vissza pártpreferenciája.

 

Az ellenzék kicsivel erősebb lett

 

 hirdetes_400x285  

A januári felméréshez képest valamivel jobb eredmény ért el Richard Sulík és az SaS (0,6 százalékponttal erősödve a szavazatok 13,8 százalékát gyűjtené be, ha most lennének a választások). Az OĽANO – NOVA preferenciája némileg csökkent, a Sme rodina ellenben 1,1 százalékponttal izmosodott.

 

Adatok: Focus-research.sk, Grafikon: Körkép.sk

 

Az MKP-t a januári Focus-felmérésen 3,4 százalékra mérték, most 4,3 százalék hozták fel.

 

A Focus szerint, ha most lennének a választások, a KDH bejutna a parlamentbe, a szavazatok 5,5 százalékát szerezné meg, és 9 mandátumot kapna.

 

A kormánypártoknak összesen 70 mandátum jutna, vagyis nem lenne meg a kormányzáshoz szükséges többsége a koalíciónak.

 

Adatok: Focus-research.sk, Grafikon: Körkép.sk

 

Körkép.sk

Nyitókép: tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!