A Median SK közvélemény-kutató ügynökség január 23. és február 19. között végzett felmérése során 1026-an válaszoltak arra a kérdésre, hogy kire szavaznának, ha most tartanák a parlamenti választásokat.

 

Amennyiben a parlamenti választásokra az elmúlt két hónapban került volna sor, azt a Smer nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A második legerősebb párt az SaS 15,5 százalékkal, míg a harmadik az SNS 10 százalékkal.

 

A parlamentben öt politikai párt is helyet foglalna. Az ĽSNS-t és az OĽaNO-NOVA-t a szavazók 9,5 százaléka választaná, a Most-Hidat és a Sme rodinát 6,5 százalék, míg a KDH-ra a lakosság 6 százaléka voksolna.

 

 hirdetes_300x300  

 

2 százalék a különbség Bugárék és Menyhárték között

 

Tartja magát, de továbbra is parlamenten kívül maradna az MKP (4,5 százalék), a #Sieť (2 százalék) valamint a többi politikai part (3 százalék).

 

A Median SK szerint a választásokon főként a 65 évesek és a tőlük idősebbek vennének részt (64 százalék). A 35 és 64 évesek választáson való részvétele a felmérés szerint 64 százalékos lenne, míg a fiatalabbak részvétele csupán 40 százalék körüli.

 

“11 hónappal a parlamenti választások után csökkent az SNS támogatottsága. A másik koalíciós párt, a Most-Híd továbbra is a választásokon szerzett értéken stagnál, míg a legerősebb kormánypárt, a Smer támogatottsága jócskán csökkent”

 

– informált minderről a Median.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!