„Én írok levelet magának – Kell több? Nem mond ez eleget?“

 

A 19. század első harmadában szokatlan jelenség volt nem csak az orosz irodalomban, hanem az egész világirodalomban, hogy egy nő, Tatjána szerelmet valljon egy férfinek, Anyeginnek. Mára már nagyot fordult a világ, nők is, politikusok is írnak levelet agyba-főbe a népnek, szerelmeset, önszerelmeset, mindenfélét.

 

Én is kaptam ilyet, de sajnos, csak politikustól! Bár nem akármelyiktől! Olyantól, aki már több évtizede a szlovák politikai élet egyik legbefolyásosabb személye, olyantól, akit kezdetben a felvidéki magyarok juttattak szavazataikkal a politikai csúcsokra. Aztán, amikor már nem tűnt olyan egyértelműnek ez a siker, megszervezte a szlovák segítséget: felvállalta az önkéntes hídember szerepet. Gondolom, mások is kaptak levelet Bugár Béla aláírással. Olyan hárompilléreset, amilyenek a megroggyant híd tartóoszlopai szoktak lenni.

 

 hirdetes_810x300  

Az első hídpillérben magáncsődről ír helyesen és erkölcsileg önkritikát gyakorolva a levélíró. Ugyanebben a részben a koncként kapott offshore-ellenes törvényre hívja fel a figyelmet, az oligarchiák befolyásáról pedig nem esik szó a levélben.

 

A második hídpillér két érdekes momentumra hívja fel a figyelmünket: az R7-es építésére és a műanyagtáska nélküli Szlovákiára. Az R7-es infót köszönjük, de szerintünk kissé megkésett vele, mert a kijelölt útvonal alatti földeket az állam már felvásárolta. Azok jártak vele jól, akik erről hamarabb tudomást szereztek, az ún. telekspekulánsok! A műanyagtáska nélküli Szlovákia tényleg nagyon fontos dolog, de talán mi jobban örülnénk a telekspekulánsok és oligarchiabérencek nélküli országnak!

 

 

A harmadik hídpillér is csupa lényeges dolgokat tartalmaz: meg kellett menteni a kormánykoalíciós szövetségeseitől a kisiskoláinkat! Azoktól, akik a bezárásukra fogadtak el törvényt! Tudom, ha nem lennének ott, ahol vannak, nem sikerült volna ez a huszáros tett. De az is igaz, hogy ha nem lennének ott, ez a kormány se lenne ott, meg az a törvény se lépett volna hatályba. A Kisebbségi Kulturális Alap is akkor válik majd mindenki számára elérhető valósággá, ha annak döntéshozó szervei nem lesznek egy párt-színűek.

 

Örülünk Elnök úr, hogy Ön örül annak, hogy pártunk és államunk lépésről lépésre teljesíti a kitűzött célokat. Husák elvtárs is szokott ennek örülni! Meg hogy horribilis módon, 8 euróval emelkedtek a havi nyugdíjak!

 

Csak az a fránya ellenzék ne lenne, ugye? Aki sérteget, hazudik és féligazságokat terjeszt úton útfélén Ön szerint. Mert, ahogy írja, senkinek se jó a veszekedés, a konfliktus és feszültségkeltés, főleg a kormánynak nem kóser, ugye? De nagyon jól látja Elnök úr, hogy idézem:

 

„ A politikának az emberekről kell szólnia, őket kell szolgálnia, nem pedig a politikusok és pártok érdekeit” Vonatkozzon ez saját magára és pártjára is!

 

Я к вам пищу – чего же боле? Что я могу еще сказать? (Kell több? Nem mond ez eleget?) 

 

Kedves levélíró! Sajnos, nem mond már ez a levél eleget! Se magyarul, se oroszul! Több kellene, legalább az őszinteségből!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: Bugár Béla fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!