Szlovákiában a Most-Híd elnöke, Bugár Béla a leginkább szavahihető politikus, akiben a megkérdezettek 47 százaléka megbízik. Ezzel ellentétben a legkevésbé szavahihető politikus a Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) vezére, Marián Kotleba, akiben a válaszadók 73 százaléka egyáltalán nem bízik – mindez az AKO legújabb felméréséből derült ki.

 

Az AKO ügynökség március 13. és 15. között egy telefonos felmérést végzett, melynek során a felmérés résztvevőitől az iránt érdeklődtek, hogy melyik párt elnökében bíznak meg a leginkább, és tartják szavahihetőnek. A felmérés során ezer ember kérdeztek meg, a kérdés pedig így hangzott: „Felolvasom Önnek néhány politikus nevét, kérem, minden egyes politikusról mondja el, hogy az Ön számára szavahihető-e vagy sem.

 

A megnevezett nyolc politikai párt elnökei közül Bugár Béla 47 százalékkal a legszavahihetőbb politikusnak bizonyult. A második helyet Bugár koalíciós partnere, Andrej Danko (SNS) szerezte meg 38 százalékkal, míg a képzeletbeli dobó harmadik fokára Robert Fico (Smer) állhat fel szintén 38 százalékkal. Az SaS vezére, Richard Sulík a megkérdezettek 37 százalékának szavahihető, Igor Matovič (OĽaNO-Nova) a 30 százalékuknak, Boris Kollár (Sme rodina) szintén a 30 százalékuknak, míg a sereghajtó Marián Kotleba (ĽSNS) lett 23 százalékkal, illetve Alojz Hlina (KDH) 19 százalékkal.

 

 hirdetes_400x285  

Kotleba után Kollár a második legmegbízhatatlanabb

 

A nyolc politikai elnök közül a legkevésbé szavahihető, illetve a legkevésbé megbízható Marián Kotleba, akiben a válaszadók 73 százaléka egyáltalán nem bízik. Az ezüstérmet Boris Kollár szerezte meg 66 százalékkal, míg a bronzérmes Igor Matovič lett szintén 66 százalékkal. Robert Ficóban a válaszadók 60 százaléka nem bízik, Richard Sulíkban az 57 százalékuk, Andrej Dankóban az 56 százalékuk, Andrej Hliában az 52 százalékuk, míg Bugár Bélában a 48 százalékuk.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: hlavnespravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!