Az OĽaNO-NOVA vezetője, Igor Matovič élesen kritizálta a jelenlegi kormány működését a Hospodárske Novinynek adott videóinterjújában. Megjegyezte, hogy a kormány korábban haladást és folytonosságot ígért.

 

„Előrelépést egyáltalán nem látok, folyamatosságot igen. Továbbra is megy a biznisz, csak Bugár és Danko csatlakozott a kormányfőhöz.”

 

Szerinte Szlovákia csak azért haladt jó irányba, mert az európai gazdaság erősödik. A szlovákiai gyárakban dolgozók szerinte most is három-négy műszakkal gyötrődnek, Ficonak pedig semmi érdeme nincs ebben. Megjegyezte, hogy az egész időszak a választópolgárok elárulásával kezdődött, amit a Most-Híd és a Sieť követett el.

 

Matovič megszólalt a hétvégén tragikusan elhunyt František Gaulieder ügyében is, akit vonat gázolt halálra tisztázatlan körülmények között. Megjegyezte, hogy olyan érzése van, mintha visszatérnének a 90-es évek. Szerinte az is nagy probléma, hogy a vasúti rendőrség egyik tagjára bízták a nyomozást:

 hirdetes_810x300  

 

„Gašpar rendőrfőkapitány, Kaliňák felügyelete alatt egy olyan soros rendőrnek adja az ügyet, aki ellopott vasút kábelek esetében nyomoz, a NAKA-nak kellene csinálnia, olyan, mintha valaki el akarna titkolni valamit”

 

hnonline.sk
kép:

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!