Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a parlament mai ülésén Robert Kaliňák belügyminiszter „beszámolót” tartott a közjogi méltóságok útjairól, kiemelve, hogy a köztársasági elnök a kormánygépet nem csak szolgálati útra használta.

 

Andrej Kiska államfő úgy viselkedik, mintha ő lenne a góré, és nem gazdálkodik helyesen az állami tulajdonnal” –  mondta mindezt Andrej Danko arra reagálva, hogy Andrej Kiska a kormánygéppel nemcsak hivatalos utakra utazott, hanem haza, Poprádra is.

 

Andrej Danko azután jutott erre a véleményre, miután Robert Kaliňák belügyminiszter közölte, a közjogi méltóságok hány repülőutat abszolváltak 2015 és 2017 között. Danko felszólította Kiskát, hogy a magánútjait, amelyeknek összege egymillió euróhoz közelít, fizesse vissza az államnak.

 

 hirdetes_810x300  

 „Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha valaki így viselkedik. Hétfőtől csütörtökig dolgozik, majd egyet gondol, hogy szolgálati útra utazik keletre csak azért, hogy a kormánygépet használhassa. Ezt be kell fejezni, hiszen a repülőgépeknek is megvan az élettartamuk”

 

– mondta Danko.

 

Forrás: HNonline.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!