Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány mai sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a márciusi választások után vissza akart vonulni, de a körülmények ezt nem tették lehetővé.

 

Gašpar, távozását a tegnapelőtti pozsonyi korrupcióellenes tüntetés résztvevői is követelték. Ficohoz hasonlóan szintén nagyon higgadtan reagált a tüntetésen elhangzottakra.

 

„Nagyra értékelem és mindig pártolni fogom a polgárok minden olyan tevékenységét, ami a rendőrség bűnüldöző munkájának segítését célozzák, főleg korrupció tekintetében. (…) Ha ez a megmozdulás egy kicsit is hozzájárul ehhez, akkor én üdvözlöm. Volt értelme, és folytatni kell.„

 

A korrupció-ellenes tüntetés szervezőit a rendőrfőkapitány párbeszédre és közös ötletelésre invitálta. Egyúttal kijelentette, hogy a következő hivatali ciklusra nem kívánja jelöltetni magát rendőrfőkapitánynak.

 hirdetes_300x300  

 

„Hivatali időm öt éve alatt (…) nem éreztem úgy, hogy rosszul csináltuk volna. Úgy gondolom, hogy nem csak rendőrség vagyunk, hanem Szlovákia biztonságát mozdítjuk előre. (…) Én személy szerint nem érzem szükségét, hogy lemondjak tisztemről”

 

mondta Gašpar azzal, hogy amennyiben a visszalépést a belügyminiszter kérné tőle, tiszteletben tartaná akaratát, és távozna. A rendőrfőkapitányt csak a belügyminiszter nevezheti ki vagy válthatja le.

 

Gašpar beszélt arról is, hogy korábban egészségügyi problémák miatt fontolgatta a visszavonulást.

 

„Ha az országos rendőrfőkapitány kinevezésére vonatkozó szabályzat megváltozik, úgy, ahogy azt az igazságügyi miniszter szeretné, a következő hivatali ciklusra nem kívánom jelöltetni magam”

 

Hnonline.sk

Nyitókép: Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!