A parlamenti képviselők ma szerettek volna rendkívüli ülést tartani Andrej Danko (SNS) visszahívása érdekében, a nemrég kirobbant levéltitok-botrány miatt.

 

Az ülést azonban megnyitni sem sikerült, ugyanis nem sikerült elfogadni az ülés programját. Ez annak köszönhető, hogy a kormánykoalíció (Smer,SNS,Most-Híd) képviselői nem támogatták a javaslatot.  Az ülés elindításához legalább a képviselők felének jelen kellett volna lennie és programpontot szintén csak szavazati többséggel tudták volna elfogadni.

 

Az első feltétel még össze is jött, ugyanis 131 honatya tartózkodott a teremben, a  rendkívüli ülés megtartását azonban csak 54 képviselő szavazta meg, mégpedig az Sas OĽaNO-NOVA, Sme rodina, ĽSNS képviselői, valamint a függetlenek többsége. A Smer, SNS, Most-Híd tagjai a javaslat ellen szavaztak.

 

 hirdetes_400x285  

A hírek szerint Andrej Danko már a parlamentben tartózkodik, ugyanis tegnap visszatért szabadságáról, azonban nem jelent meg az ülésen. Az ellenzéki képviselők szerint a házelnök nem vállalja a felelősséget a grémiumon.

 

SME, Körkép.sk
kép: SITA

 

Andrej Danko hirtelen eltűnt, ma próbálják meg leváltani

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!