Juraj Dorba (SaS) szerint az OĽaNO elnöke mindig a barikád jó oldalán állt.

 

“Továbbra is élvezi a bizalmamat, melyet akkor is bizonyítottam, amikor 2010-ben az SaS egyetlen képviselőjeként a parlamenti frakcióból való kizárása ellen szavaztam,”

 

– reagált Juraj Droba Matovič döntésére, miszerint a későbbiekben nem vesz részt a parlament ülésein. Droba egyúttal az SaS pozsonyi megyefőnök jelöltje.

 

Veronika Remišová (OĽaNO) szerint a kormánykoalíció egyes tagjainak nem tetszik, hogy Matovič rámutat az ügyeikre, a korrupcióra, ezért megpróbálják diszkreditálni, lejáratni és zaklatni őt.

 hirdetes_300x300  

 

“Én, és az OĽaNO frakció többi tagja még keményebben fogunk dolgozni, és megoldási javaslatokat kínálni az ország helyzetének javítása érdekében,”

 

– fogalmazott Remišová.

 

Matovič döntésére a Smerrel és SNS-szel kormányzó Most-Híd elnöke, Bugár Béla is reagált. Szerinte Matovičnak az igazság oldalán kell állnia, és büntetőfeljelentést tennie, hogy megkezdődhessen a vizsgálat az állításaival kapcsolatban.

 

“Képviselői mandátuma politikai felelősséggel is jár, ami kizárja, hogy kriminalizálja a társadalmat,”

 

– áll a nyilatkozatban.

 

Bugár elmondta, azzal, hogy Matovič kivonja magát a parlamenti munka alól, különös módját választotta a mandátuma használatának. Szerinte ezzel az ellenzék egyes tagjainak rosszallását is kiválthatja.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!