A parlament kulturális és média ügyekért felelős bizottsága ma reggel felbontotta azokat a borítékokat, amelyek beküldésével a jelöltek a közmédia (RTVS) főigazgatói posztjára pályáznak.

 

A küldeményeket sajtónyilvánosság előtt bontották ki a bizottság alkalmazottai, Dušan Jarábek (Smer-SD) elnök jelenlétében. A küldeményeket a dokumentumokkal együtt a bizottság titkársága ellenőrzi majd, hogy teljesítik-e a törvényben előírt feltételeket. A bizottság ezek után  a pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezések beküldőit szóbeli meghallgatásra hívja be.

 

A júniusi titkos elnökválasztásra összesen 12 személy jelentkezett, mégpedig: Peter Abrahám, Margita Bencová, Richard Dírer, Fedor Flašík, Janka Lastovicová, Norbert Majer, Václav Mika, Aleš Rehák, Jaroslav Rezník, Michal Ruttkay, Zuzana Ťapáková és Stanislav Velitzky.

 

 hirdetes_810x300  

A jelöltek nyilvános meghallgatása után a bizottság indoklással együtt javasolja majd a parlamentnek az általa legjobbnak tartott jelöltet, a képviselők pedig már június 22-én megválaszthatják az RTVS új főigazgatóját.

 

Webnoviny.sk
kép: cas.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!