A képviselői grémium megegyezett a gyanús, kémiai, radioaktív, illetve biológiai anyagokat tartalmazó küldemények ellenőrzésének újabb szabályairól – adta hírül a parlament elnöke, Andrej Danko.

 

A gyanús küldemények ellenőrzését továbbra is szigorúan fogják venni. Az összes olyan gyanús küldeményt, amelyet a parlamenti képviselőknek fognak küldeni, biztonsági ellenőrzésnek fogják alávetni. A képviselőknek a gyanús küldemények felbontásánál abban az esetben nem kell, hogy jelen legyenek, ha beleegyezésüket adják abba, hogy a leveleket a jelenlétük nélkül is felbonthatják. Amennyiben nem adnak engedélyt, akkor személyesen kell részt venniük a levelek felbontásánál, vagy felhatalmazott személyt is küldhetnek maguk helyett.

 

Danko elutasította Matovič vádaskodását

 

 hirdetes_300x300  

A levéltitok megszegésének ügyét áprilisban az ellenzék hozta napvilágra. Daniel Guspan parlamenti irodavezető eredeti döntése alapján az iktató dolgozóinak nem szabadott átadniuk a vulgarizmusokat és dehonesztáló kijelentéseket tartalmazó leveleket a képviselőknek. A leveleket azonban már egy hónappal a döntés elfogadása előtt felnyitották. Az OľaNO elnöke, Igor Matovič szerint a levelek felbontását a parlament elnöke, Andrej Danko rendelte el.

 

Danko és a parlament irodavezetője is egyöntetűen elutasította azt a vádat, hogy megszegték volna a levéltitkot. Danko kijelentette, hogy soha nem utasította a parlament dolgozóit arra, hogy olvassák el a képviselők leveleit, és ő maga sem olvasott el egyetlen levelet sem. Továbbá hangsúlyozta, hogy a parlamentben szándékosan senki sem nyitotta fel a leveleket azzal a céllal, hogy ártson az ellenzéknek.

 

Forrás és nyitókép: aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!