Az egykori kormányfő a Cseh Televízió műsorának vendége volt. Amikor a szlovák politikai élet volt a téma, Dzurinda kritizálta, hogy a képviselőknek korlátozott tere van a véleményük kinyilvánítására.

 

„Amikor brutális politikai szótárat használnak, vagy amikor a kormányfő vulgáris szavakkal illeti az újságírókat, esetleg ellenzéki politikusokat … Akkor milyen példát mutatunk a közösségünknek? Kritikusan szemlélem ezt a fejlődést. Ez egy kicsit rákényszerít annak a pontos kérdésnek az elkerülésére, hogy végleg távoztam-e a politikából. Nem tudom. Egy kicsit csábít a hazai politika, bár európai politikai agytrösztöket vezetek.”

 

Dzurinda a beszélgetésben elismerte, hogy hiányzik neki az aktív politika adrenalinja. „Olyan ember vagyok, aki szeret dönteni. Nem tudom megmondani ebben a pillanatban.”  Elmondása szerint követi a helyzetet, beszélget az emberekkel és meglátja majd, hogy alakulnak a dolgok.

 

A volt kormányfő szerint Szlovákiának stabil kormánya van, amely törvényeket fogad el, azonban a politikai színpadot ingatagnak tartja. Már tavaly sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy egyszer visszatérjen a szlovák politikába.

 hirdetes_810x300  

 

Aktuality.sk
kép: ceskatelevize.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!