Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter továbbra is élvezi Robert Fico (Smer-SD) kormányfő bizalmát. A miniszterelnök ezt az RTVS szombati rádiós vitaműsorában jelentette ki hozzátéve, hogy nem fog azért likvidálni embereket, mert valaki azt szeretné. A belügyminisztert érintő botrányokra is reagált.

 

„Ha lesz rá több indokom, akkor egyszerűen megteszem. Az, ami mostanában Kaliňák körül történik, már megszállottság”

 

– jegyezte meg Fico. Szerinte az emberek tudják, hogy mit csinál a belügyminiszter és mit ért el a tárcájával. A kormányfő állítja, ha Kaliňák olyat tenne, ami teljesen elfogadhatatlan, távozik hivatalából.

 

Jelezte, hogy csak azért nem fog minisztereket visszahívni, mert valaki azt szeretné, de az emberek visszahívásával nincs problémája. „Csak nézzék meg, hány hozzám közelállónak kellett távoznia a környezetemből” – jegyezte meg.

 hirdetes_810x300  

 

Hiába sértett törvényt, nem bírálják

 

A Közbeszerzési Hivatal egy korábbi vizsgálat során megállapította, hogy a belügyminisztérium törvényt sértett a pozsonyi Ügyfélközpont megvásárlásánál, Fico azonban ezt „műszaki vitának” tartja. „Nincs okom kommentálni, hogy mi fog történni. Elítélem azokat az értelmetlen támadásokat, amelyek a miniszterre zúdulnak.”

 

Kaliňákot a kormányon belül sem merik kritizálni, botrányok ide vagy oda. Az Ügyfélközpont esetére egyébként  Miroslav Beblavý független parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet, az ügyről mi is beszámoltunk.  A központ esetében  Kaliňák még csak versenytárgyalást sem hirdetett, az ingatlan felújítását arra a cégre bízta, akivel megegyezett az IKEA volt épületének bérléséről.

 

Teraz.sk , Körkép.sk
kép: etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!