Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke nem hazudtolta meg magát, a TA3 hírtévé V politike című vitaműsorában folytatta a populista versengést a szavazók kegyeiért.

 

Az SNS elnöke kijelentette, hogy semmil szokatlan dolgot nem lát abban, hogy a Közbeszerzési Hivatal elnöki posztjára pályázó egyik jelölt, Juraj Méry a nyilvános meghallgatás előtt találkozott Bugár Bélával a Most-Híd elnökével. Méryt Bugárék jelöltjének és Czucz István oligarcha meghosszabbított kezének tartják.

 

Ezután Danko a közmédiában uralkodó áldatlan állapotokról beszélt. Bár elismerte az RTVS jelenlegi igazgatója Václav Mika érdemeit, kijelentette:

 

 hirdetes_810x300  

„Én az RTVS épületében vécére sem merek elmenni, olyan rosszak a körülmények”

 

majd hozzátette

 

„Ne hivatkozzunk alibista módon a közérdekre, mikor [a közmédia] csak egy szűk kört szolgál ki”

 

A következő kijelentés pedig már csak hab volt a tortán:

 

„Nem élhetek olyan bizonytalanságban, hogy valamilyen ellenzéki politikus a hírek közé teheti a sajátjait”

 

Danko egyébként aránytalanul nagy teret kapott a Szlovák Távirati Iroda hírei között a tavalyi választási hajrában, emiatt sokan úgy vélik, hogy Jaroslav Rezník, a TASR elnök-vezérigazgatója Danko támogatásával szállt ringbe az RTVS igazgatói posztjáért.

 

Danko erősen kritizálta Sulíkot is, szerinte ugyanis Kotlebáék pártját az SaS hívta életre. Elutasítja a hisztériát egyetlen ember miatt Besztercebánya megyében (utalva Kotlebára):

 

„Kotleba jelensége nem lenne, ha nem segít neki az SaS, mikor még a kutya sem nézett felé. (…) 2010-ben Sulík annyira ki nem állhatta az SNS-t, hogy szövetkezett egy emberrel, aki kivégezheti az SNS-t. (…) Tudom, milyen alattomosság rejlik az SaS elnökében, nekem nem gond megmutatni az sms-einket sem”

 

Andrej Danko odáig ment, hogy az ellenzéki pártokat „zárt szektáknak” nevezte, amelyekkel nem lehet beszélni a fontos dolgokról.

 

„Az SaS azt akarta, hogy olyanok, mint Kotleba megjelenjenek a politikában, hogy ők aztán kormányozhassanak”

 

HNonline.sk

Nyitókép: TA3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!