Igor Matovičtól megvonják parlamenti képviselői fizetését, mivel a parlament vezetése szerint távolmaradását a parlamenti ülésektől nem indokolta meg kellőképpen.

 

Zuzana Čižmáriková parlamenti szóvivő kijelentette, hogy Igor Matovič május 9-én igazolást kért arra, hogy nézzék el neki a hiányzást, mert a parlament elnöke, Andrej Danko zaklatja őt. „Amennyiben a parlament helyt adna Matovič kérelmének, akkor annak ellenére ki kellene fizetni a bérét és a költségtérítést, hogy a képviselő nem teljesítette kötelességét a parlamentben” – szögezte le.

 

Čižmáriková továbbá elmondta, hogy Matovičot több alkalommal is megkérték arra, hogy rendesen és törvényszerűen indokolja meg a távolmaradását. Ezután kifejtette, hogy egy parlamenti képviselő háromféle módon indokolhatja a hiányzását. A hiányzás egyik oka a betegség lehet, a másik valamilyen súlyos családi ügy, esetleg haláleset, míg a harmadik elfogadható ok a külföldi út.

 

 hirdetes_300x300  

Čižmáriková felsorolta, hogy Matovič mely napokon nem vett részt a parlament ülésen, majd kijelentette, hogy ebből kifolyólag megvonják tőle a júniusi fizetését.

 

Matovič elmondása szerint az Alkotmány 32. cikkelyére hivatkozva nem kíván részt venni az üléseken. Ez a cikkely azt írja, hogy bárki tiltakozásul felléphet az ellen, aki a demokratikus rendet megsérti.

 

Az én bojkottom pontosan egy ilyen ellenszegülés Andrej Danko diktátori és zaklatási praktikái ellen, ugyanis ez az ember képes volt odáig süllyedni, hogy elolvassa és cenzúrázza a választóim leveleit

 

– magyarázta az OľaNO vezére, Igor Matovič.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!