Amikor a közelmúltban az újságírók a KDH képviselőit kérdezték egy Smerrel való esetleges együttműködésről, a  legtöbb alkalommal kitérő, nem világos válaszokat kaptak. Alojz Hlina pártelnöknek azonban már világos álláspontja van a témában, egyértelműen elutasítja az együttműködést Robert Fico kormányfő pártjával.

 

Az aktuality.sk interjúműsorában azonban hozzátette, hogy van még néhány Smeres politikus, akinek esélyt adna.

 

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte a Smer nem szociáldemokrata párt és a mozgalom leginkább az oligarchák projektje, a KDH viszont az utolsó valódi értékeket képviselő párt. Viszont ha a Smertől elkülönülne és új, szociáldemokrata pártot alapítana Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes, Marek Maďarič kulturális miniszter és Peter Kažimír pénzügyminiszter, Hlina együtt tudna velük dolgozni. A Smernek viszont szét kell hullania, mint a HZDS-nek – állítja.

 

A pártelnök szerint a KDH a múltban nem tudna világosan megmondani, kormányozna-e együtt a Smerrel vagy nem. Hlina megemlítette, hogy el tudná képzelni František Mikloško visszatérését a mozgalomba, ő mindenképp nyitott a tárgyalásokra. Mikloško azonban már jelezte, hogy nem szeretne ismét aktívan politizálni:  „Kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba” – üzente a jelenlegi pártelnöknek.

 

Aktuality.sk
borítókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!