A Smer és az SNS között egyetértés van abban, hogy az RTVS igazgatóválasztásán képviselőik Jaroslav Rezníket, a Szlovák Távirati Iroda  (TASR) jelenlegi vezérigazgatóját fogják támogatni. Bugár Bélát erre az egyeztetésre koalíciós partnerei meg sem hívták.

 

„Meg fogom kérdezni, miért nem hívtak meg”

 

nyilatkozta Bugár nem sokkal délután 2 óra után az sajtónak arra a kérdésre, miért nem volt jelen a Smer és az SNS közmédiát illető egyeztetésén. Zavartan magyarázta, hogy a Most-Hídat senki sem hívta meg.

 

A vegyespárt elnöke szerint azonban nincs szó koalíciós válságról, még akkor sem, ha a koalíciós partnerei a Most-Híd ellenében Rezníket fogják támogatni.

 hirdetes_810x300  

 

„Ha véletlen Rezník győz az első körben, mától minden személyi kérdés csak akkor kerülhet tárgyalásra [a kormányban], ha előtte teljes egyetértésre jutunk a koalícióban”

 

Újságírói kérdésre elmondta, ha a Smer és az SNS Kotlebáék támogatásával szavazzák meg Rezníket, pártja foglalkozni fog az esettel. A szavazás titkos lesz.

 

„De mi van, ha nem csak Kotlebáék [szavaznak rá]? El tudom képzelni, hogy az ellenzékből is lesz, aki leadja rá a voksát, hogy aztán rájuk mutogathasson”

 

mondta Bugár.

 

Jelen állás szerint a Smer és az SNS már színt vallott, a Most-Híd többségében Ruttkay és Ťapáková közül választ majd,, az ellenzék pedig a közmédia jelenlegi vezetőjét, Václav Mikát támogatja.

 

Bugár Béla korábban több alkalommal is azt hangoztatta, hogy ebben a kormánykoalícióban a jobboldali kormányoktól eltérően amiben megegyeztek, az mindig úgy történt. Újabban azonban a most-hidas igazságügyi miniszter, Lucia Žitňanská is szembe találta magát a Smerrel, a szociáldemokraták ugyanis politikai jelöltjüket ültetnék a Bírói Tanács nemrég megüresedett helyére. Žitňanská lemondással fenyegetőzik.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!