A Magyar Közösség Pártja mai sajtótájékoztatóján két aktuális témára hívta fel a figyelmet. Kőrösi Ildikó az önkormányzatok finanszírozási lehetőségeinek szigorítására életbe lépett új rendeletek negatív következményeire mutatott rá, míg Nagy Dávid jogász az ún. zászlótörvény megváltoztatását sürgette.

 

Kőrösi Ildikó, az MKP önkormányzati alelnöke a területi önkormányzatok költségvetési szabályairól szóló törvényben 2017. január elsejével történt változtatás hátrányaira hívta fel a figyelmet.

 

A törvény a külső finanszírozási forrásokhoz való hozzáférés lehetőségeit szigorítja. Ezáltal nagymértékben csökkent a községek hitelfelvételi lehetősége, így a falvak, városok feljesztési, állapotmegőrzési lehetőségei is külső forrásokból.

 

 hirdetes_810x300  

Nagy Dávid jogász az ún. szlovák zászlótörvény hatályos rendelkezéseinek tarthatatlanságára hívta fel a figyelmet. A téma például a kiemelt jelentőségű, kockázatosnak minősített DAC-meccsek kapcsán is aktuális, hiszen az ilyen mérkőzéseken azon szurkolók, akik egy más ország zászlajával vagy nemzeti szimbólumával jelennek meg a mérkőzésen, eltiltást, bírságot kaphatnak és kitilthatják őket a meccsről.

 

Nagy Dávid szerint mindezt alkotmányellenes és uniós jogszabályokat sért, ezért változtatást igényel. A jogi szakértő a sajtótájékoztatón fényképekkel illusztrálta, hogy más országok, például Olaszország futballmérkőzéseire is gyakran járnak szlovák szurkolók szlovák nemzeti zászlójkkal, ami megengedett a számukra. Szlovákiában erre azonban jelenleg nincs lehetőség.

 

Nagy Dávid, Kőrösi Ildikó és Kocur László. Kép: Körkép.sk

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!