Anton Hrnkonak, az SNS alelnökének nem tetszett a Most-Híd oktatásügyi államtitkára, Peter Krajňák által szervezett konferencia.

Az eseményen szakmabeliek a történelem és a polgári nevelés oktatásának új lehetőségeit vizsgálták, a konferenciát az erősödő szélsőségesek miatt rendezték. 

Az SNS elképzelései a történelemről

 

„Egyrészt Krajňák az utolsó, aki a minisztériumban dönthet a tantárgyak tartalmáról, másrészt a Szlovák Nemzeti Pártnak pontos elképzelései vannak arról, hogy mit kell a történelem és polgári nevelés órákon tanítani” – írta Hrnko a közösségi oldalán.

 

  hirdetes_300x300   

Az oktatásügyi tárcát egyébként Peter Plavčan, az SNS jelöltje vezeti. A párt alelnöke üzent is, hogy neki kellene törődnie azzal, hogy „Krajňák nem költse el a minisztérium pénzét olyan dolgokra, amelyekbe nincs beleszólása.” Az SNS képviselője azonban a konferencia vendéglistájába is keményen belekötött:

 

 

A Most-Híd beszélni akar Dankoval

 

Hrnko bejegyzése nem nyerte el Bugár Béláék tetszését. A párt szóvivője, Debnár Klára az aktuality.sk portálnak elmondta, hogy akkor azólnak arról, mit kellene tanítani a szlovákiai iskolákban, amikor arra szükség van – főleg olyan emberekkel, akiknek van érdemi mondanivalójuk. Debnár hozzátette, hogy Peter Krajňákban továbbra is megbíznak.

 

„A legközelebbi koalíciós tanácson megbeszéljük az SNS elnökével, hogy egy parlamenti képviselő megmondhatja-e, kinek mi a hatásköre egy adott minisztériumban. Rendes közösségben így szokás” – nyilatkozta az Aktuality.sk-nak.

 

A közösségi oldal, mint utolsó megoldás?

 

Martin Poliačik (SaS) képviselő szerint Hrnkonak parlamenti honatyaként lehetősége van rá, hogy ha valamivel nem elégedett, azt pártján keresztül vagy az oktatásért felelős bizottságban jelezze. „Ha megpróbálta, valószínűleg az történt, hogy senki nem vette komolyan. Ezért nem maradt más, mint az ilyen bejegyzések megírása” – nyilatkozta.

 

Az oktatásügyi minisztérium megerősítette, hogy államtitkári kezdeményezésre a rendezvénysorozatot Szlovákia minden megyeközpontjában megtartják. A projekthez a belügyminisztérium is csatlakozott. A minisztérium új reformot tervez az „ember és társadalom” témakörben az általános iskolák második fokozatában tanulóknak, az említett koncepció fejlesztését szolgálják a fórumok is.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk
kép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!