A Szlovák Nemzeti Párt eperjesi tagjai elégedetlenek Andrej Danko pártelnökkel, aki szerintük megszegte az SNS alapszabályait. A párt Eperjes megyei képviselői panaszlevelet írtak a pártelnöknek, de egy példányt a belügyminisztérium is kapott – írja az Aktuality.sk a Nový Čas információi alapján.

 

A probléma ott kezdődött, hogy a párt elnöksége Miroslav Škvarekot választották meg megyeelnök-jelöltnek Eperjes megyében. Az SNS megyei tanácsa azonban teljesen másképp döntött és az eperjesi SNS vezetőjét, Eduard Markovič indulását hagyta jóvá.

 

„Egyik oldalon az elnök azt hirdeti, hogy olyan törvény fogadjanak el, amely alapján a pártoknak tagokkal, járási és megyei szervezeti struktúrával kell rendelkezniük, de ő nem tiszteli a tagokat és saját maga cselekszik.” – írják a Robert Kaliňáknak elküldött levélben.

 

 hirdetes_810x300  

Az SNS pártvezetése még nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hétfőn mindenesetre rendkívüli ülést tartottak. Anton Hrnko alelnök szerint „Nem történt lázadás, csak valaki nem értette meg kötelességeit, viszontlátásra” – nyilatkozta az Aktuality.sk-nak.

 

Aktuality.sk
kép: SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!