A Smer tavaly 13,9 millió eurós vagyonnal rendelkezett. A pártok anyagi helyzetéről a könyvviteli zárlataik adnak információt, mely a finstat.sk portálon elérhető.

 

A második leggazdagabb párt az SaS 5,1 milliós vagyonnal. A dobogó harmadik fokára az OĽaNO-NOVA állhat 3,1 millió eurós vagyonnal. Kotlebáék a negyedik helyen találhatók 2,2 millió euróval, őket a Most-Híd követi 1,2 millió euróval.

 

Az MKP vagyona 2016 végén elérte az 548.092 eurót.

 

 hirdetes_810x300  

Adományok, ajándékok

 

Több párt is kimutatta, hogy tavaly adományokat, pénzbeli ajándékokat is elfogadott. A legsikeresebb adománygyűjtő a KDH volt, a kereszténydemokraták a tavalyi évben 358.916 eurót gyűjtöttek össze.

 

A Most-Híd kereken 300 ezer eurót gyűjtött össze különböző fizikai személyektől, az MKP 74 386 eurót.

 

A pártok bevételei

 

A parlamenti választásokon sikeres politikai szubjektumok a rájuk leadott szavazatok és a mandátumok után is részesülnek állami támogatásban. Egy részük rögtön a választás után, másik részük a választási ciklus alatt kerül kifizetésre.

 

Amennyiben a kormány kibírja a négy évet, a Smer ilyen módon 16,7 millió eurót, az SaS 7,5 millió eurót, az OĽaNO-NOVA 6,8 millió eurót, az SNS 5,4 millió eurót, az ĽSNS 5,04 millió eurót, a Sme rodina 4,1 millió eurót, a Most-Híd pedig 4,04 millió eurót tehet zsebre.

 

teraz.sk

 

Nyitókép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!