Az  OĽaNO vezetője nem fizette be a parlament összeférhetetlenségi bizottsága által kiszabott bírságot, így a politikus vagyona végrehajtás alá kerül.

 

A képviselő a 12 ezer eurós bírságot azért kapta, mert két alkalommal is aktív volt  vállalkozói engedélye.  A képviselő nem értett egyet a bírsággal, így az Alkotmánybírósághoz fordult, ők azonban márciusban arra utasították, hogy fizesse be az összeget.

Matovič nem veszi át Danko fizetési felszólításait, könnyen ráfázhat

 

A parlament irodája szerint már mindent megpróbáltak, hogy Matovič befizesse a bírságot, de most már nem maradt más lehetőség. A befizetési határidő eredetileg 2017 április 24-e volt, ezután kétszer kapott a személyének címzett fizetési felszólítást, azonban nem vette át őket, így azok visszatértek a feladóhoz.

 hirdetes_810x300  

 

Matovič korábban visszavonult  az aktív politikai szerepléstől, nem vesz részt a parlamenti üléseken és pártja sajtótájékoztatóin sem, állítása szerint május elején egy ismeretlen férfi megfenyegette. A parlament szeptemberben dönt Matovič képviselői mandátumának visszavonásáról, vállalkozói engedélye ugyanis két alkalommal is aktív volt képviselőként.

 

Aktuality.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!