A kormánykoalíciós Smer folytatja a koalíciós partnerei megalázását – nyilatkozta a SITA hírügynökségnek a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) elnöke, Alojz Hlina.

 

A KDH elnöke szerint Robert Fico miniszterelnök pártja elsősorban az Andrej Danko vezette SNS-be szereti a leginkább “beletörölni a lábát”. „Az a megdöbbentő, hogy a partnerei mindezt hagyják” – mondta Hlina.

 

„A kormány valószínűleg tiltakozó akciók és útzárak által is intenzív nyomást fog gyakorolni az adósságfék kérdésében. Az adósságfék esetleges feloldása esetén újratárgyalható pénzösszeg ugyanis kísértésbe viszik őket, s egyúttal gittet képez a fennálló koalícióban”

 

– fűzte hozzá Alojz Hlina.

 hirdetes_400x285  

 

Ha Robert Fico lábtörlőként használná Andrej Dankót, az SNS-t pedig toalettpapírként, ők ezt is kibírnák, hiszen az a gitt összeköti őket” – jelentette ki Hlina.

 

Hlina szerint a Smer és az SNS erkölcsi politikáját illetően kár felesleges illúziókat kergetni.

 

„Ugyanakkor érdekes lesz megfigyelni, miként birkózik majd meg a Most-Híd politikája polgári szerepkörének színjátékával. A szeptemberi parlamenti ülést követően kiderül, hogy a Most-Híd politikájának polgári eleme csak mítosz, netán egy pozsonyi kávéháznak előadott fedőakció, vagy mégiscsak valamiféle a Most-Hídban megragadt értékelvű politika maradványa”

 

– zárta le  kérdést Hlina.

 

Forrás: webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!