Besztercebánya megye ispánja, Marian Kotleba (ĽSNS) a kerületi parlament mai tárgyalása után sem árulta el az újságíróknak, hogy újra jelölteti-e magát megyeelnöknek a közeledő novemberi választásokon.

 

„Jó kérdés, jó időben, de rossz helyen. Én azt mondtam, hogy nem fogok a megye területén nyilatkozni, mert x ember megint azt fogja mondani, hogy visszaélek a hellyel. Feltételezem,  hogy nyár végéig összehívunk egy sajtótájékoztatót egy teljesen más helyen, ahol bejelentjük a döntést.”

 

 

-mondta Kotleba. Ha az indulás mellett dönt, akkor akad majd ellenfele bőven, ugyanis rengeteg jelölt szeretne beülni a székébe. Ott van például Igor Kašper vállalkozó és városi képviselő, Martin Klus (SaS) parlamenti képviselő és politológus, aki az OĽaNO, NOVA, KDH a OKS pártok támogatását is élvezi, továbbá Stanislav Mičev történész, besztercebányai Szlovák Nemzeti Felkelés múzeumának igazgatója.

 

 hirdetes_300x300  

Rajtuk kívül indul még Ján Lunter helyi vállalkozó, Milan Urbáni, Ivan Saktor expolgármester, Martin Juhaniak jogász, Jozef Šimko rimaszombati polgármester és Vámosfalva község polgármestere, Pavel Greksa.

 

Teraz.sk
kép: aktualne.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!