Nemrég ért véget a Most-Híd elnökségi ülése, amelyet a kormányválság miatt hívtak össze. Bugár Béla pártelnök az azt követő sajtótájákoztatón elmondta, hogy a körülmények miatt rendkívüli ülést hívtak össze, sok vezetőségi tagot külföldről rendeltek haza. A vegyespárt elnöke nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét. 

 

„Mi egy megbízható partner vagyunk, ami azt jelenti, hogy amit a koalíciós szerződés keretében aláírtunk, az továbbra is érvényes”

 

„Azért léptünk be ebbe a kormányba, mert a prioritásaink, amit a választási kampányunk során megígértünk a választóinknak, belekerültek a kormányprogramba.”

 

A Most-Híd elnöke elmondta, az elnökséggel ennek ellenére az az álláspontjuk, hogyha egy koalíciós partner úgy érzi, hogy a szerződést ki kell bővíteni, akkor arra természetesen van lehetőség, anélkül is ki lehet toldani a koalíciós szerződést, hogy azt felmondanák.

 

 hirdetes_400x285  

Bugár elmondása szerint a vegyespárt most azt várja, hogy a holnap esedékes Koalíciós Tanácsra az SNS vezetése és Andrej Danko kész javaslatokkal érkezik, és azon kívül, hogy elmondja, mit vár partnereitől, elmondja azt is, miért ezt a módját választotta a tárgyalás elindítására.

 

Holnap meglátjuk, meddig…

 

Arra a kérdésre, hogy a koalíció továbbra is az eddigiek szerint tud-e működni, Bugár azt válaszolta, hogy ez a holnapi tárgyalás függvénye, mivel egyelőre nem tudják, mit is akar elérni Danko. Bugár megjegyezte, hogy ha valakinek problémája van (a koalíción belül), először tárgyaljon, és a szerződés felmondása csak az utolsó lépés, „de jól van, ő így döntött”.

 

„A kormány mandátuma továbbra is érvényes, nem fogok találgatni, hogy mi lesz, ha mégsem, ezt meglátjuk holnap.”

 

„Nem bíznak a rendőrségben? A maguk baja…”

 

Az egyik újságíró a sajtótájékoztatón feltette talán az egyik legérdekesebb kérdést, miszerint nem jött-e el az ideje, hogy a Most-Híd olyan lépést tegyen, ami fordulatot hoz a kormányzásban.

 

„Ön van kormányon, és egy olyan kormányt támogat, amely masszívan lop. Ön szerint nem lenne jobb végre jelentős lépést tenni annak érdekében, hogy ez megváltozzon? Mondjuk kieszközölni az előrehozott választásokat?”

 

Bugár láthatóan a szokásosnál ingerültebben azt válaszolta, hogy a Brüsszel által küldött levél elején az Európai Bizottság leszögezi, hogy a médiában megjelent információk alapján kezdi meg az eljárást”

 

„A kérdés az, mi alapján állítja, hogy ebben a kormányban masszívan lopnak? Én nem hiszem, hogy ez igaz. És azt állítom, és erre mindenkit felszólítok, hogy ha valakinek tudomása van ilyen esetről (hogy kenőpénzt kérnek a  beadott pályázat sikerességéért – a szerk. megj.), időben jelentse be. De azzal nem oldanak meg semmit, mint amit például korábbi kormányokban tapasztaltunk, hogy valaki állította, hogy kértek tőle [kenőpénzt], de nem akart elmenni a rendőrségre, mert nem akarta, hogy köze legyen hozzá”

 

A hosszú válaszra érkezett a riporter viszontválasza: a rendőrségben már senki sem bízik. Mire Bugár:

 

Már elnézést, ez a maguk problémája.

 

 

Körkép.sk, HNonline.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!