Az SNS elnöke, aki a múlt hét során mondta fel a koalíciós szerződést és a médián keresztül küldte el követeléseit, több koalíciós partnerét is felidegesítette. Nyíltan azonban csak kevesen kritizálták eddig a nemzeti pártot.

 

 

A Most-Híd vezetője, Bugár Béla nem üzengetett a médián keresztül, Robert Fico kormányfő pedig egyáltalán nem kommentálta a kialakult helyzetet. Egyedül Marek Maďarič kulturális miniszter és Smer-alelnök szólalt meg, akinek már korábban is volt konfliktusa az SNS elnökével.

Nézze meg, mit követel Danko partnereitől. Ha elutasítják, az SNS megbuktatja a kormányt

Danko kérését, miszerint a kormány miniszterei nem véleményezhetik más tárcavezetők munkáját, a „demokráciában elfogadhatatlannak” nevezte. Jóval  keményebb kritikát fogalmazott meg Martin Glváč, a parlament alelnöke és a Smer parlamenti frakciójának vezetője:

 hirdetes_400x285  

 

„Prioritásokat -amennyiben komolyan gondolják- nem a médián keresztül küldenek, hanem a koalíciós tanácson ismertetik. Nem tartom most őket fontosnak. Előbb inkább meg kell várni az ellenőrző szervek álláspontját az oktatásügyi minisztériumban..”

 

A képviselő az Aktuality.sk-nak elmondta, hogy szerinte minden az oktatásügyi tárcánál kirobbant botránnyal kezdődött. Az SNS követeléseiről pénteken kellett volna tárgyalnia a koalíciónak, a kormányfő megbetegedése miatt azonban elmaradt a találkozó.

 

Aktuality.sk
kép:  dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!