Az MKP Richard Raši (Smer-SD) megyefőnök-jelöltet támogatja Kassa megyében a novemberi megyei választásokon. A két párt megyei szintű együttműködéséről Zachariaš István, az MKP Kassa megyei elnöke és Kassa megyefőnök-helyettese, valamint Peter Žiga, a Smer országos alelnöke és Kassa megyei alelnöke, valamint a Smer kassai megyefőnök-jelöltje,  Richard Raši tájékoztatott hétfőn.

 

Régóta tartó gyümölcsöző együttműködés

 

Zachariaš elmondta, hogy az MKP és a Smer hosszú ideje jó kapcsolatokat ápol Kassa megyében. Raši szerinte a legmegfelelőbb jelölt, aki képes a helyi magyarok érdekeit is képviselni illetve teljesíteni. Az MKP prioritásai megyei szinten főleg a nemzetiségi oktatás valamint a déli, magyarok által lakott járások kiegyensúlyozott fejlesztése.

 

 hirdetes_810x300  
Zachariaš István, az MKP kassai megyei elnöke, Kassa megyefónök-helyettese. Kép: SME

 

A Körkép korábban interjút közölt Zachariaš Istvánnal, aki portálunknak az elért megyei eredményekről, tervekről és a megyei választásokról is nyilatkozott. Az interjú itt és itt olvasható.

 

Saját képviselőjelöltek

 

„Az együttműködés csak a megyefőnök-jelölt személyére vonatkozik. Az MKP saját képviselőjelölteket állít,“ fogalmazott Zachariaš. Hozzátette, hogy Richard Raši az egyeztetések során bizonyította, hogy érti a magyarság igényeit és elvárásait.

„Az MKP-val kötött egyezségünk értelmében a közös prioritásaink a következők: iskolaügy, kultúra, turizmusfejlesztés, sztrádaépítés és infrastruktúrafejlesztés,“

 

mondta Raši.

Peter Žiga, a Smer alelnöke hozzátette, hogy Raši támogatásáról még további pártokkal is zajlanak a tárgyalások.

 

Az MKP-Smer jelenleg is kormányon van Kassa megyében. A választások érdekessége, hogy a Smer országos szintű koalíciós partnere, a Most-Híd saját megyefőnök-jelöltet indít Kassa megyében.

 

SME.SK/Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

Szükség van vagy nincs szükség a megyékre Szlovákiában? A Körkép.sk az MKP megyei alelnökeit kérdezte

 

Magyarok a kormánynál: Pozsony, Nagyszombat és Kassa megye eddigi eredményei és idei tervei

 

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!