Minden egyes nap, amit Peter Plavčan oktatásügyi miniszter a tárca élén tölt, veszélyezteti a szlovákiai oktatásügyet és tovább mélyíti az emberek politikával szembeni bizalmatlanságát – áll az MKP szerkesztőségünkbe eljuttatott állásfoglalásában.

 

A magyar párt kiemelte:

 

„Az oktatási miniszter mai sajtószereplésével igazolta: teljes mértékben képtelen a politikai felelősségvállalásra.”

 

egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a tárcavezető kijelentései a pályázati rendszerről csak azt bizonyítják, hogy alkalmatlan az általa betöltött tisztre.

  hirdetes_300x300   

 

„Amennyiben a rendszer rossz, s csak utólag hozta meg a javító szándékú intézkedéseket, az nem mentesíti a felelősség alól. Mint ahogy az is hiba, ha nem ismerte fel a kritizált rendszer buktatóit a pályázati kiírás előtt.”

 

Az MKP állásfoglalásában kitért arra is, hogy az SNS teljes mellszélességgel kiáll oktatásügyi minisztere mellett, ezért:

 

„A Smer és a Most-Híd felelőssége, hogy elmozdítsák Peter Plavčant tisztségéből (…)A többször hangoztatott érv, hogy egyetlen cent sem került kifizetésre, csak azt igazolja, az ellenzék és a sajtó sikeresen akadályozta meg a koalíciós szabadrablás folytatását.”

 

Az oktatásügyi miniszter mai sajtótájékoztatójáról itt olvashat, a Most-Híd érintettségéről a botrányban pedig itt.

 

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!