Robert Fico a mai kormányülés előtti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy kéri Peter Plavčan oktatásügyi miniszter távozását. Mégpedig az uniós támogatások szétosztása körül kirobbant botrány miatt.

 

A kormányfő szerint az Oktatásügyi Minisztériumban történtek jogos aggodalomra adtak és adnak okot azzal kapcsolatban, hogy mennyire megbízható a kormány szándéka a korrupcióellenes harcban. Szerinte a koalíciós pártok egyike sem engedheti meg magának, hogy így játszadozzanak a közvélemény bizalmával.

 

 

 hirdetes_400x285  

Fico hozzátette, hogy Bugár Bélával közösen mindent megtettek annak érdekében, hogy Plavčan ügyét az SNS-en belül oldják meg, de nem jártak sikerrel.

 

„Sajnálom, de azt kell mondanom, hogy nem jártunk sikerrel. Arra kérem az SNS-t, hogy a lehető legrövidebb időn belül javasoljanak egy új oktatásügyi minisztert.”

 

A kormányfő szerint a Smer és a Most-Híd nem lát indokot az előrehozott választásokra, a kormány sikeres, nemzetközileg is elismert. Ismételte, hogy a jelenlegi koalíciónak nincs alternatívája. Az SNS még nem reagált a történtekre, Andrej Danko elvileg kora délután tart sajtótájékoztatót.

 

Aktuality.sk/SME/Körkép.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!