Andrej Dankonak, az SNS elnökének egy valódi szakembert kellene javasolnia a minisztérium élére, mondta Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) ellenzéki képviselő. Hozzátette, hogy szerinte az SNS-en belül nem lát erre alkalmas jelöltet. 

 

„Plavčan miniszter lemondott én pedig köszönöm mindenkinek, aki segít a jobb és igazságosabb Szlovákiáért folytatott harcban. Ez egy kis győzelem, de minél hamarabb helyre kell hoznunk azokat a károkat, amiket az SNS okozott a minisztériumban, bár valamit már nem lehet helyrehozni.”

 

Instabil koalíció

 

„Az oktatásügyet, a kutatást és tudományt nem szlovákiai, hanem európai szintre kell felhoznunk, az ügyes emberek megvannak hozzá” – mondta Remišová. Szerinte azonban a jelenlegi kormánykrízis megmutatta, hogy a koalíció nem stabil és már az uniós pénzek szétosztásának gondolata sem tudja összetartani. „Ezenkívül látjuk, hogy az SNS Danko úr vezetése alatt ugyanolyan, mint Ján Slota alatt volt. ”

 hirdetes_400x285  

 

Remišová állítja, hogy a kormánypártok vezetői az elmúlt héten elárasztották Szlovákiát negatív üzenetekkel, gyanúsítgatással, fenyegetéssel és a teljesen nyilvánvaló tények letagadásával. „Robert Fico kormányai osztották, vagy még osztják szét az uniós támogatásokat mintegy 26 milliárd euró értékben. Ez hatalmas összeg, amit sokkal jobban is felhasználhatnánk, mint ahogy az most Oktatásügyi Minisztériumban láttuk.”

 

A miniszter lemondását az ellenzék sikerének tartja 

 

A képviselő elismerte, hogy az ellenzéki pártok több területen is különböző tervekkel rendelkeznek.”Viszont egyikük sem akarja folytatni ezt az értelmetlen projektekkel teli rendszert, a túlárazott vásárlásokat, korrupciót, különös cégeket és politikai párthoz köthető személyeket. Megpróbálom meggyőzni a többi ellenzéki pártot, hogy egyesítsék erőiket és egyezzenek meg a támogatások működtetésének alapjairól, amit majd kormányon szeretnénk megvalósítani a jövő évi választások után.”

 

A miniszter lemondását Remišová az ellenzék sikerének tartja, de főleg azoknak a sikere, akik szeretik Szlovákiát és megpróbálnak javítani rajta.

 

„Nem félnek rámutatni a problémákra vagy a korrupcióra. Minden ilyen embernek szeretném szívből megköszönni és buzdítani őket, mert hiszek benne, hogy a jobb Szlovákiáért folytatott küzdelem sikerrel zárul.”

 

Peter Plavčan ma délelőtt benyújtotta lemondását az uniós alapok körül kirobbant botrány miatt. Robert Fico kormányfő szerdán felszólította az SNS elnökét, Andrej Dankot, hogy új miniszter jelöljön az oktatásügyi tárca élére, majd nem sokkal ezután a nemzetik vezére is bejelentette Plavčan távozását. “Komoly mérlegelés után úgy döntöttem, hogy távozok a posztomból” – mondta Plavčan, majd köszönetet mondott az SNS elnökének Andrej Dankonak a lehetőségért.

 

Aktuality.sk
kép: aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!