Amilyen az oktatásügyünk, olyan lesz az országunk is a jövőben. A jelenlegi felelősök teljesítményét tekintve azt kell, hogy mondjam, erős optimizmusra van szükség ahhoz, hogy az emberek a művelődés, a tudományok és a kutatások területén az elkövetkezendő években nagy változásokat várhassanak el – mondta Andrej Kiska az oktatásügy jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

 

Igény van egy kompetens oktatásügyi miniszterre

 

Az államfő elmondása szerint még mindig érvényben az a tendencia, miszerint a szlovákiai gyerekek elmaradottabbak a külföldi kortársaikkal szemben. Továbbá az is, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek rosszabb eredményeket érnek el az iskolákban, az oktatásügy mégsem tesz semmit ennek a helyzetnek a megoldásában.

 

 hirdetes_810x300  

 „Továbbra is érvényes, hogy Szlovákiában rengeteg nem minőségi főiskola működik, így a szlovák tudomány rendkívül gyenge eredményeket ér el. A tanári hivatás a fiatalok számára egyáltalán nem vonzó, és továbbra is érvényes, hogy a kormány feladata ezekkel a kihívásokkal szembeszállni”

 

– üzente az államfő.

 

Kiska respektálja, hogy az oktatásügyi tárca új miniszterének kinevezése a koalíciós partnerek feladata, továbbá azt is tiszteletben tartja, hogy Robert Ficonak kizárólagos jogosultsága van arra, hogy az államfőnek benyújtsa az új minisztert kinevezésével kapcsolatos javaslatot.

 

 „Meg vagyok győződve arról, hogy a diákoknak, a szülőknek, a pedagógusoknak és az oktatásügy többi alkalmazottjának joga van arra, hogy ezt a fontos tárcát végre egy illetékes, a feladatra alkalmas és politikailag erős ember vezesse”

 

– mondta.

 

Kiska továbbá azon az állásponton van, hogy Szlovákiának végre valahára egy olyan oktatásügyi miniszterre van szüksége, aki nemcsak a tárcában uralkodó helyzetet képes stabilizálni, de meg is tudja védeni az újabb bukástól.

 

Forrás: sme.sk/HNonline.sk/Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!