A jelenlegi besztercebányai megyeelnöknek, Marian Kotlebának a legújabb felmérés szerint nem sikerülne győzedelmeskednie az idei megyei választásokon.

 

A Focus ügynökség ma hozta nyilvánosságra azt a felmérést, amelyből kiderült, hogy a független Ján Lunter az idei választásokon legyőzné Kotlebát. Míg Kotleba a felmérésben a szavazatok 21,1 százalékát szerezt meg, addig Luntert a megkérdezettek 21,8 százaléka választaná.

 

A harmadik helyen 14,4 százalékos támogatással az ellenzéki Martin Klus végzett. A negyedik Martin Juhaniak lett 10,9 százalékkal, míg az ötödik helyet 10,1 százalékkal az SZNF Múzeum igazgatójának, Stanislav Mičevnek sikerült megszereznie.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Focus ügynökség a telefonos felmérést július 31-től augusztus 10-ig végezte 1033 válaszadó részvételével. A felmérést Juhaniak rendelte meg.

 

A kérdés így hangzott: „Ha a megyeelnök-választásra ezen a hétvégén kerülne sor, akkor a felsorolt jelöltek közül kire adná a voksát?” A megkérdezettek 9,6 százaléka nem menne el választani, míg a 32,6 százalék nem tudja, hogy kit választana.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!